Levica Srbije odala počast herojima Drugog svetskog rata

Levica Srbije odala počast herojima Drugog svetskog rata

09/05/2016 Off By

Pošto se Levica Srbije zalaže za evropske integracije, naravno, uz istovremeno očuvanje državnih i nacionalnih interesa, moramo naglasiti da je ovaj dan, ujedno i Dan Evrope, dan kada je pokrenuta inicijativa za stvaranje današnje Evropske unije, kako se rat u Evropi nikada ne bi ponovio


LEVICA Srbije položila je vence u Spomen parku oslobodiocima Beograda, i na taj način obeležila je Dan pobede nad fašizmom.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavioje da : „Odajemo počast herojima koji su slomili zlo fašizma i nacizma, čuvamo ponos na naš antifašizam. Sećanje na veliku pobedu živi i podseća na odgovornost svih nas prema potomcima i precima.“

Pošto se Levica Srbije zalaže za evropske integracije, naravno, uz istovremeno očuvanje državnih i nacionalnih interesa, moramo naglasiti da je ovaj dan, ujedno i Dan Evrope, dan kada je pokrenuta inicijativa za stvaranje današnje Evropske unije, kako se rat u Evropi nikada ne bi ponovio.

Levica Srbije se aktivno bori protiv svih neljudskih akata počinjenih u Drugom svetskom ratu. Smatramo da je potrebno uvođenje više časova o Holokaustu u naš školski sistem. Zalažemo se za zabranu svih neonacističkih, rasističkih i fašističkih organizacija, koje rade na potkopavanju samih temelja jednakosti i ljudskih prava.(Press Levice Srbije)