Ivica Dačić: prijem Kosova u UEFA – politička odluka

Ivica Dačić: prijem Kosova u UEFA – politička odluka

03/05/2016 Off By

 Mi sami nećemo priznati Kosovo. Sve ostalo je, kao što smo i danas videli – moguće


PRIJEM Kosova u UEFA je samo još jedna opomena na činjenicu da živimo u svetu interesa i politike, a ne prava i pravila.

I da Srbija mora da se realno i racionalno odnosi prema toj činjenici da je moguće da se u slučaju Kosova krši čak i Statut UEFA samo da bi se ostvarila obećanja sponzora kosovske nezavisnosti, navodi se u pisanoj izjavi ministra spoljnih poslova Vlade Srbije Ivice Dačića.

Na nama je da se borimo za što bolju poziciju u tom svetu, za nove i stare prijatelje, za podudarnost naših i tuđih interesa i, u svemu tome, naravno, za konzistentnost naše politike, koja u jednoj stvari sigurno neće praviti kompromise. Mi sami nećemo priznati Kosovo. Sve ostalo je, kao što smo i danas videli – moguće.

Fudbalskom savezu Srbije ostaju pravna sredstva osporavanje ove nestatutarne odluke pred sudom, ali je evidentno da je ova odluka političke prirode i rezultat velikog pritiska politike, u čemu, ipak, nisu u potpunosti uspeli, jer Kosovo od 54 članice nije priznalo samo 16 zemalja, a dobili smo 24 glasa, dok za Kosovo nije glasalo čak deset članica iz zemalja koje su priznale Kosovo”.♦