Zaječar: Uhapšeni krijumčari migranata

Zaječar: Uhapšeni krijumčari migranata

03/05/2016 Off By

Patrola je uspela da ih zaustavi u okolnom selu i vozač putničkog vozila je odmah lišen slobode, dok je iz teretnog vozila izašlo više lica i počelo da beži


PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru presekli su još jedan krijumčarski kanal na putu Zaječar – Negotin i uhapsili dve osobe zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Na putu Zaječar – Negotin vozači putničkog vozila „bmv“ i teretnog vozila borskih registarskih oznaka oglušili su se o naređenje policije da stanu i nastavili dalje. Patrola je uspela da ih zaustavi u okolnom selu i vozač putničkog vozila je odmah lišen slobode, dok je iz teretnog vozila izašlo više lica i počelo da beži. Policijski službenici su uspeli da ih uhvate i ustanovili su da se radi o 15 ilegalnih migranata. Vozač teretnog vozila je uspeo da pobegne ali je, intenzivnom akcijom policije, ubrzo pronađen.

Po ovlašćenju osnovnog javnog tužioca, određena je mera zadržavanja do 48 sati P.I. (1992) i M.I. (1995) obojica iz Bora.

Privremeno su oduzeti i putničko i teretno vozilo.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.♦