Aleksandar Vučić doručkovao sa pripadnicima Operativnog centra sistema odbrane na Banjici

Aleksandar Vučić doručkovao sa pripadnicima Operativnog centra sistema odbrane na Banjici

01/05/2016 Off By

Nije moj posao da čak i istinom odgovaram na neistine. Postoji čovek za koga ste pitali, ali ima 44 godine, a ne 144. Rođen je 1972. Glasao je. Reč je o Sretenu Brankoviću iz sela Grnčar u opštini Vitina od oca Radomira. Radomir je rođen 1939. godine. Brat mu je Dragan, rođen 1967. Toliko o besmislenim lažima, odgovorio je Vučić na pitanje reportera PINK TV zašto se juče nije oglasio povodom protesta opozicije i ko je čovek od 144 godine za koga Bojan Pajtić i Saša Radulović tvrde da je glasao


 

POSLE obilaska Operativnog centra sistema odbrane na Banjici i uskršnjeg doručka s vojnicima i novinarima, premijer Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik pohvalili su spremnost i snagu Vojske Srbije. Dodik kaže da je Republici Srpskoj potrebna jaka Srbija.

aleksandar-vucic-milorad-dodik-operativni-sistem-Vučić je ponosan na našu vojsku:

– Danas je na svojim mestima 3.108 vojnika, koji zajedno sa više od 4.000 pripadnika MUP – a brinu o stabilnosti. Vojska i MUP zajedno rade protiv terorizma.

Premijer je čestitao uskrs i razgovarao sa 11 predstavnika naših vojnih misija širom sveta. Zatim sa Centrom kopnene vojske Srbije. Rekao je da će se više novca odvajati za vojsku. Pohvalio je fabriku za složene bojne sisteme u Velikoj Plani, najavio novu fabriku municije u Uzićima, modernizaciju Zastave u Kragujevcu, ulazak Jugoimporta u UTVU , Teleoptik, a i u druge kompanije koje su godinama uspešno radile dok nisu bile uništene. Pohvalio je činjenicu da mi, zahvaljujući dobrim inžinjerima sa mnogo manje novca možemo da se takmičimo sa onima koji više ulažu u naoružanje.

Na pitanje reportera PINK TV zašto se juče nije oglasio povodom protesta opozicije i ko je čovek od 144 godine za koga Bojan Pajtić i Saša Radulović tvrde da je glasao, Vučić je imao spreman odgovor:

– Nisam se izjašnjavao jer sam računao da na Veliku subotu i uskršnje praznike nije vreme da odgovaram na bilo čije uvrede. Nije moj posao da čak i istinom odgovaram na neistine. Postoji čovek za koga ste pitali, ali ima 44 godine, a ne 144. Rođen je 1972. Glasao je. Reč je o Sretenu Brankoviću iz sela Grnčar u opštini Vitina od oca Radomira. Radomir je rođen 1939. godine. Brat mu je Dragan, rođen 1967. Toliko o besmislenim lažima. Valjda se i po tome vidi i ko krade i ko laže. To je bila jedina konkretna primedba. Inače, u Vitini je moja koalicija dobila više od 70 posto glasova. Uskoro ću vam i predstaviti čoveka za koga Pajtić tvrdi da je glasao sa 144 godine. Inače, ja ću u svakom trenutku i u selima s najmanje stanovnika da skupim više glasova nego oni u celoj Srbiji. Juče ih je na protestima opozicije bilo 1700, sve zajedno s policijom. A zanimljivo je da su na svim izbornim mestima imali kontrolore, da su sve zapisnike potpisali i nisu imali ni jednu primedbu.

Vučić je osudio napad opozicije na novinarku PINK – a i rekao da se čudi što štampa naklonjena opoziciji nije ni pomenula ovaj slučaj:

– A ja sam smenio ministra Gašića, koji je uvredio novinarku prostim rečima, iako je to bilo mngo manje nego što je urađeno novinarki PINK – a. Ja odgovaram na svako pitanje novinara, jer mi je savest čista. Pre bih umro nego ukrao jedan glas. Sram ih bilo. ♦