Turizam Srbije na sajmu u Dubaiju

Turizam Srbije na sajmu u Dubaiju

25/04/2016 Off By

TOS je na ovom sajmu zakupio i opremio izložbeni prostor veličine 35 kvadrata. Pored Turističke organizacije Srbije, na zajedničkom štandu će se predstaviti i nacionalni avio prevoznik Air Serbia, kao I turistička privreda Srbije, turističke agencije, hoteli i banje Srbije


Sandra Vlatković

TURISTIČKA organizacija Srbije (TOS) i ove godine organizuje predstavljanje na Međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel Market ATM 2016, koji se održava u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati, u periodu od danas, 25. do 28. aprila 2016. godine.

TOS je na ovom sajmu zakupio i opremio izložbeni prostor veličine 35 kvadrata. Pored Turističke organizacije Srbije, na zajedničkom štandu će se predstaviti i nacionalni avio prevoznik Air Serbia, kao I turistička privreda Srbije, turističke agencije, hoteli i banje Srbije.

Tradicionalno se na inostranim sajmovima predstavlja celina turističke ponude Srbije: kratki odmori u gradovima, aktivni odmor sa akcentom na zimski turizam i mogućnosti aktivnog odmora na Dunavu i vodama Srbije, rute vezane za bogato kulturno-istorijsko nasleđe naše zemlje, turizam za mlade, manifestacije i festivali. U odnosu na potrebe tržišta na kom se predstavljamo Turistička organizacija Srbije, fokus u promociji turističke ponude stavlja na one proizvode za koje su turisti pokazali najveće interesovanje. Takođe se svake godine bira glavna tema promocije turističke ponude naše zemlje, za 2016 godinu u pitanju je Dunav i bogatstvo Srbije rekama i jezerima.

Strateški za Srbiju sve bitnije i interesantnije tržište je upravo tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata, što je i podstaklo Turističku Organizaciju Srbije da se drugu godinu za redom predstavi na Međunarodnom sajmu turizma – Arabian Travel Market ATM. ATM je najveći i najuspešniji sajam putovanja u ovom regionu, koji čini da verujemo da će ovo biti dobar način da se poveća vidljivost turističke ponude Srbije, imajući u vidu veliki broj posetilaca svake godine. ♦