Slavica Đukić Dejanović za Radio Novosti  „Ko bude formirao Vladu teško će moći da izbegne SPS“

Slavica Đukić Dejanović za Radio Novosti „Ko bude formirao Vladu teško će moći da izbegne SPS“

21/04/2016 Off By

DS je u nekoliko navrata rekla da ne može sa SPS. Svi koji kažu da ne žele sa nama, znači neće zavisiti od nas ako bude tako velikih iznenađenja koja ja sada ne mogu da zamislim da DS bude u poziciji da bira koalicione partnere“, rekla je potpredsednica SPS


POTPREDSEDNICA Socijalističke partije Srbije, Slavica Đukić Dejanović, izjavila je, gostujući na Radiju Novosti, da onaj ko bude formirao koalicionu vladu neće moći da izbegne SPS. Mada joj je sada nezamislivo da DS bude u poziciji da bira koalicione partnere nakon izbora, ona nije u potpunosti odbacila mogućnost ulaska u postizbornu koaliciju sa DS, ističući da to neće zavisti od SPS budući da je DS odbacila takvu ideju.

Potpredsednica SPS rekla je da joj je „teško da zamisli da ako neko bude imao potrebu da pravi postizbornu koaliciju sa bilo kim, da će moći da izbegne SPS i da će to želeti“.

Ne zato što mu se dopada Ivica, Slavica ili mu se neko ne dopada, nego zato što socijalisti imaju izvanredan kadrovski potencijal“, objasnila je Đukić Dejanović.

Odgovarajući na pitanje da li to znači da bi SPS mogla da uđe u koaliciju i formira vladu sa Demokratskom strankom, Đukić Dejanović je istakla da to ne zavisi od SPS jer je DS ovu mogućnost odbacila.

DS je u nekoliko navrata rekla da ne može sa SPS. Svi koji kažu da ne žele sa nama, znači neće zavisiti od nas ako bude tako velikih iznenađenja koja ja sada ne mogu da zamislim da DS bude u poziciji da bira koalicione partnere“, rekla je potpredsednica SPS.

Komentarišući moguću postizbornu koaliciju SNS sa Tadićem, Jovanovićem i Čankom, ona je rekla da je ništa ne može iznenaditi.

Ništa nije nemoguće ali onaj ko bude formirao vladu on će razmišljati o učincima vlade i zato sam uverena da će naša koalicija SPS – JS biti faktor političke stabilnosti“, istakla je Đukić Dejanović.

Ocenjujući mogućnost da SPS ne bude deo buduće vlade sa SNS, budući da je premijer ovoj stranci oštro zamerio uvrede koje su mu pojedinci uputili, Đukić Dejanović je rekla da je to pitanje za gospodina Vučića, koga ona nikada nije vređala.

Bez obzira što mi govorimo u ime svojih partija, ja mislim da jedna individualnost mora postojati bar među liderima i onima koji su blizu lidera. Nije dobro da kao papagaji ponavljamo reči svojih lidera, to prosto krši jedan osnovni princip da uz lidera treba da budu misleći ljudi, koji se ne moraju u svemu složiti, ali moraju poštovati dogovore organa svoje partije“, istakla je potpredsednica SPS.♦