TOS: Predstavljanje kongresne ponude Srbije na sajmu „IMEX 2016“

TOS: Predstavljanje kongresne ponude Srbije na sajmu „IMEX 2016“

19/04/2016 Off By

O POZITIVNOM TRENDU RAZVOJA KONGRESNE PONUDE U SRBIJI, GOVORI I ČINJENICA DA NA OVOGODIŠNJEM IZDANJU SAJMA IMEX NASTUPA DO SADA NAJVEĆI BROJ IZLAGAČA IZ NAŠE ZEMLJE


Sandra Vlatković

KONGRESNI biro Srbije, koji posluje kao zaseban sektor Turističke organizacije Srbije, predstavlja kongresnu ponudu Srbije na kongresnom sajmu „IMEX 2016“ koji se od 19. do 21. aprila održava u Frankfurtu u Nemačkoj. Najznačajniji događaj ove vrste u svetu okuplja 3.500 međunarodnih izlagača iz 150 zemalja i nekoliko hiljada pozvanih klijenata. U toku tri dana trajanja na Sajmu će biti realizovano preko 65.000 sastanaka.

Dinamičan rast i unapređenje hotelske ponude, kako u urbanim centrima, tako i na drugim destinacijama u zemlji, praćen uvođenjem novih linija nacionalnog avio prevoznika “Air Serbia”, učinio je našu zemlju privlačnim odredištem za organizatore skupova i poslovnih putovanja. Profesionalizam domaćih pružalaca usluga, zajedno sa odličnom vrednošću za novac, čine nas vrlo konkurentnim na međunarodnom tržištu.

 O pozitivnom trendu razvoja kongresne ponude u Srbiji, govori i činjenica da na ovogodišnjem izdanju sajma IMEX nastupa do sada najveći broj izlagača iz naše zemlje. Osim kongresnih biroa Srbije i Beograda, suizlagači na štandu Srbije su i vodeći hoteli u našoj zemlji: Hyatt Regency, Metropol Palace, Crowne Plaza, Falkensteiner, Holiday Inn, MK Mountain Resort, Radisson Blu i Zira, kao i agencije koje se bave korporativnim tržištem: DMC Vekol, Glob Metropoliten Tours, iDMC, Liberty International Serbia, Serbia Incoming DMC, SerbiainEurojet Travel Company i TalasS.

Prema podacima Međunarodne kongresne asocijacije – ICCA, Srbija je u 2014. godini bila na 46. mestu u svetu po broju održanih međunarodnih kongresa. Ovo je četvrta godina zaredom da su Srbija i Beograd u kategorijama zemalja i gradova među prvih 50 destinacija u svetu. Najnovija rang-lista ICCA za 2015. godinu biće objavljena 17. maja ove godine.♦