Aleksandar Vučić o Makedoniji: ideja o “ukrajinizaciji” neće proći

Aleksandar Vučić o Makedoniji: ideja o “ukrajinizaciji” neće proći

16/04/2016 Off By

Upitan da li situacija u Makedoniji može da se odrazi i na Srbiju, Vučić je novinarima u Nišu rekao da je Srbija stabilna i sigurna zemlja u kojoj nema problema, ali da je važno da se situacija u Makedoniji što pre reši


 

PREMIJER Aleksandar Vučić poručio je da je za stabilnost celog regiona važno da problemi u Makedoniji što pre budu rešeni i istakao da se nada da ideje o “ukrajinizaciji” tog područja neće proći, jer to nikome na Balkanu nije potrebno. Vlada Srbije radi na rešavanju problema sa ličnim kartama na KiM i o toj temi razgovaraće se u Briselu, rekao je Vučić.

Upitan da li situacija u Makedoniji može da se odrazi i na Srbiju, Vučić je novinarima u Nišu rekao da je Srbija stabilna i sigurna zemlja u kojoj nema problema, ali da je važno da se situacija u Makedoniji što pre reši.

“Od sveg srca im želimo uspeh i nimalo se ne radujemo problemima i destabilizaciji, jer ako to krene može da se nastavi na drugim mestima, a naš je posao da Srbiju čuvamo stabilnom i uveren sam da ćemo u tome uspeti”, rekao je Vučić, nakon svečanog otvaranja proizvodne hale fabrike”Džonson elektrik”  u Nišu.

Premijer je dodao da se nada da ničije ideje o ukrajinizaciji tog prostora neće proći, jer to nikome na Balkanu nije potrebno.

“Sukobi i nemiri, bilo kakva destabilizacija ne bi bili naivni ni za sve druge, ali mi ćemo dati sve od sebe da sačuvamo punu mir i stabilnost za našu zemlju i sve naše građane”, rekao je Vučić

Vučić je naveo da je želja Vlade Srbije da se stvari u Makedoniji što pre reše, navodeći da Srbija ne želi da se meša u njihove probleme.

“Želimo mir našem bratskom i prijateljskom narodu, punu stabilnost. Ne želimo da se mešamo u unutrašnje odnose, za razliku od nekih zemalja, želimo da rešavaju sami svoje probleme i želimo im mnogo uspeha u tome”, rekao je Vučić.♦