Na teritoriji Inđije policija zaplenila veliku količinu oružja

Na teritoriji Inđije policija zaplenila veliku količinu oružja

16/04/2016 Off By

Policija je zaplenila 17 pištolja i revolvera, devet pušaka uglavnom automatskih, dva „Škorpiona“, četiri ručne bombe, oko 1.500 metaka različitog kalibra, 250 grama praškaste materije, kao i veću količinu prateće opreme – prigušivači, optički nišani, kutije za municiju, zaštitne rukavice


 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Policijskom upravom Sremska Mitrovica, NKTC-om i Policijskom upravom Novi Sad, na teritoriji opštine Inđija pronašli su i zaplenili veliku količinu oružja.

Prilikom pretrage placa, na kome se nalazi nezavršena i napuštena kuća, u vikend naselju na teritoriji opštine Inđija, policijski službenici su, u zemlji na oko 40 centimetara dubine, pronašli plastično bure zapremine oko 120 litara sa većom količinom oružja.

Policija je zaplenila 17 pištolja i revolvera, devet pušaka uglavnom automatskih, dva „Škorpiona“, četiri ručne bombe, oko 1.500 metaka različitog kalibra, 250 grama praškaste materije, kao i veću količinu prateće opreme – prigušivači, optički nišani, kutije za municiju, zaštitne rukavice.

Sumnja se da je navedeno oružje služilo za pripremu i izvršenje krivičnih dela, kao i za pripremu izvršenja krivičnih dela prikrivanja sredstava izvršenja krivičnih dela i sakrivanje predmeta izvršenja krivičnih dela.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa ovim slučajem.(Press MUPA) ♦