Skener 2: uhapšeno 49 osoba

Skener 2: uhapšeno 49 osoba

15/04/2016 Off By

Ministar Nebojša Stefanović je istakao da je počinjenim krivičnim delima, koja se pretežno odnose na zloupotrebu službenog položaja u državnim organima, budžet Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, više opština, privrednih subjekata i fizičkih lica, oštećen za oko 7,6 miliona evra


MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u okviru akcije „Skener 2“, koja je sprovedena u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i poreskom policijom, u više gradova u Srbiji uhapšeno 49 osoba osumnjičenih da su od 2007. godine do danas počinile više koruptivnih krivičnih dela.

Stefanović je istakao da je počinjenim krivičnim delima, koja se pretežno odnose na zloupotrebu službenog položaja u državnim organima, budžet Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, više opština, privrednih subjekata i fizičkih lica, oštećen za oko 7,6 miliona evra.

Prema njegovim rečima, među uhapšenima se nalaze rukovodioci i zaposleni u poreskoj upravi, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja , funkcioneri lokalnih samouprava, zaposleni u više javnih preduzeća „Elektro – privredi Srbije“, „Poštama Srbije“, „Elektrokosmetu“.

Ministar je dodao da je među uhapšenima i 12 saobraćajnih policajaca, osumnjičenih da su počinili krivična dela iz oblasti primanja mita, kao i da je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv 25 osoba, dok se za dvoje osumnjičenih traga.

Akcija je, kako je naveo, sprovedena u više gradova u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Boru, Zaječaru, Jagodini, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Somboru, Kikindi i Zrenjaninu.

„Današnja akcija je još jedan pokazatelj da policija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, neće stati u obavljanju svog posla. Reč je o delima iz oblasti korupcije, koja su veoma društveno opasna, zbog čega se ovakve akcije često sprovode i nadam se da će to biti opomena svima da se kriminal u Srbiji ne isplati“, zaključio je ministar policije.♦