Kalemegdan 23. i 24. aprila postaje grad vitezova

Kalemegdan 23. i 24. aprila postaje grad vitezova

13/04/2016 Off By

Beogradska tvrđava će i ove godine dva dana sijati kao u vreme Despota Stefana Lazarevića, pre više od 6 vekova. Tu će biti vitezovi, plemkinje, mačevaoci, sokolari, strelci, konjanici, zanatlije, slikari, vajari, pevači, pisci, ansambli narodnih igara, dečji horovi, poznati muzičari, poznati pevači, glumci, sportisti i deca iz škole za talente


 

Ranka Čičak

I OVE godine 23. i 24. aprila, na praznike Vrbica i Cveti,  na Kalemegdanu će se  održati Festival vitezova. Po jedanaesti put, Kraljevski red vitezova organizuje ovu priredbu namenjenu deci pod pokroviteljstvom   Linde Karađorđević  i uz podršku grada Beograda, turističkih organizacija Srbije i Beograda i još tridesetak  institucija i privatnih  i državnih firmi. Događaj je blagoslovio  patrijarh SPC, gospodin Irinej.

Beogradska tvrđava će i ove godine dva dana sijat i kao u vreme Despota Stefana Lazarevića, pre više od 6 vekova. Tu će biti vitezovi, plemkinje, mačevaoci, sokolari, strelci, konjanici, zanatlije, slikari, vajari, pevači, pisci, ansambli narodnih igara, dečji horovi, poznati muzičari, poznati pevači, glumci, sportisti i deca iz škole za talente.

Na konferenciji za novinare u  Turističkoj organizaciji Srbije, predsednica Ljiljana Cerović  je rekla da je Festival vitezova deo  turističke ponude Srbije.

Ovakve  manifestacije već  decenijama održavaju se  u svim evropskim zemljama i  prava su blagodet za turističke privrede. I kod nas svake godine  na festival  vtezova dolaze  stranci zainteresovani za srpsku istoriju. Nastupiće i mnogi strani viteški klubovi. U  Nebojša kuli će se održavati predavanja o svim periodima  srpske istorije, a u Gornjem  gradu će biti razni programi i  radionice. Iz škole mladih talenata doći  će 300 mališana. ♦