Šešelj se raduje današnjem potezu Republike Hrvatske

Šešelj se raduje današnjem potezu Republike Hrvatske

08/04/2016 Off By

Ukoliko aktuelno rukovodstvo Republike Hrvatske nije toga svesno, najmanje što očekujemo jeste da im to njihovi evropski partneri objasne, navodi Maja Sedlarević, članica  Predsedništva LSV


ODLUKOM da blokira otvaranje poglavlja 23 u pregovorima o priključenju Srbije Evropskoj uniji, Republika Hrvatska nanosi veliku štetu ne samo evropskom putu Srbije, nego i evropskoj perspektivi regiona, izjavila je članica  Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević:
-Ukoliko aktuelno rukovodstvo Republike Hrvatske nije toga svesno, najmanje što očekujemo jeste da im to njihovi evropski partneri objasne. 

Maja Sedlarević dalje navodi da “ako ima mudrosti i iskrene želje za stabilnošću, pomirenjem, ukidanjem granica i rešavanjem svih otvorenih pitanja sa Republikom Srbijom, blokada evropskog puta je nešto što Republika Hrvatska nikako ne bi trebalo da učini.

Njihovi zahtevi u smislu pomoći hrvatskoj nacionalnoj zajednici, pitanju Haškog tribunala i suđenja za ratne zločine, od ovog momenta sigurno nisu bliže rešenja. Njihovom potezu u Republici Srbiji danas se raduje upravo Vojislav  Šešelj.(Press LSV) ♦