Šešelj: Niko ne može da me spreči da putujem

Šešelj: Niko ne može da me spreči da putujem

07/04/2016 Off By

foto Beta→558745_vojislav-eelj-beta-2jpg

Na konstataciju da su mu vlasti Hrvatske i Bosne i Hercegovine najavile zabranu ulaska u te zemlje, Šešelj je rekao da “ne zna ko bi i kako mogao da ga spreči da uđe u ovu ili onu zemlju na apsolutno zakonskim osnovama”


 

LIDER Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je u intervjuu Parlamentskoj gazeti, glasilu ruskog Federalnog sobranjija (parlamenta), da bi, kad bi mogao da određuje spoljnu politiku Srbije, najprije obustavio pregovore sa Briselom o pristupanju EU i okrenuo se integraciji sa Rusijom sa ciljem da Srbija uđe u Evroazijski ekonomski savez i pripoji se Organizaciji za kolektivnu bezbednost i saradnju (ODKB).


 

Na konstataciju da su mu vlasti Hrvatske i Bosne i Hercegovine najavile zabranu ulaska u te zemlje, Šešelj je rekao da “ne zna ko bi i kako mogao da ga spreči da uđe u ovu ili onu zemlju na apsolutno zakonskim osnovama”.

“Pre nekoliko dana sam podneo sva neophodna dokumenta da dobijem pasoš. Putovaću gde hoću i kada hoću, ja sam apsolutno slobodan čovek”, rekao je Šešelj.

Lider radikala je izjavio da podrška toj partiji u Srbiji svakoga dana “neumoljivo raste” i da u partiju sve češće ulaze mladi.

Rekao je takođe da mu je bilo veoma prijatno da vidi kako je oslobađajuća presuda oduševila članove SRS i “mnoge sugrađane”.

“Odmah posle objavljivanja odluke Srbi su počeli sve aktivnije da ulaze u SRS, što govori o rastu patriotizma u zemlji. Veoma se ponosim što sam mogao da odbranim u Hagu čast Srbije i srpskog naroda”, dodao je ruskom glasilu.(Agencije)