Danas u Beogradu otvoren 21. sajam hortikulture

Danas u Beogradu otvoren 21. sajam hortikulture

07/04/2016 Off By

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković je obišla svih 100 izlagača i zadržala se na štandu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde. Kazneno popravni dom u Somboru prikazao je jedanaest unikatnih ručnih radova za potrebe slikara i vajara.Tu je pet vrsta slikarskih štafelaja, vajarski štafelaj, slikarski kozlić, slikarski kofer, notni pult i lajsna blind rama. Zatvorenici su sve izradili u drvetu, a cene su od 2 hiljade do 11.500 dinara


 

Ranka Čičak


 

MINISTARKA poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković otvorila je danas 21.Sajam hortikulture u Beogradu.

Ministarstvo poljoprivrede je pokrovitelj ovog sajma već 10 godina. Sajam iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca. Postao je tradicionalan i međunarodan.U okviru ovog sajma, ove godine se po osamnaesti put organizuje izložba meda i lekovitog bilja. Od pre tri godine ovde dolaze i proizvođači parkovske i baštenske mehanizacije. Tu su i proizvođači komunalne opreme i komunalnih mašina.

Ministarka kaže da će Ministarstvo poljoprivrede i ubuduće podržavati sve manifestacije koje promovišu srpsku poljoprivredu i proizvode.

Boškovićeva je obišla svih 100 izlagača i zadržala se na štandu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde. Kazneno popravni dom u Somboru prikazao je jedanaest unikatnih ručnih radova za potrebe slikara i vajara.Tu je pet vrsta slikarskih štafelaja, vajarski štafelaj, slikarski kozlić, slikarski kofer, notni pult i lajsna blind rama. Zatvorenici su sve izradili u drvetu, a cene su od 2 hiljade do 11.500 dinara.

Ministarstvo pravde skrenulo je pažnju i fotografijama svoje velike akcije Jedno drvo za jednog ratnika. Od 2014 do 2018 godine, u znak sećanja na pale Srbe u Prvom svetskom ratu, zasadiće se jedan milion i 300 hiljada sadnica liščara i četinara po celoj Srbiji. Samo protekle godine zasađeno je 462 hiljade sadnica na 290 hektara.

Sajam holtikulture traje 3 dana, a za to vreme će se održati više sastanaka i priredbi. Supruge diplomata i hendikepirana deca zajedno će praviti aranžmane ikebane i takmičiti se u drugim aranžiranjima cveća. Beograđani su već prvog dana kupili veliki deo izloženog cveća i sadnica .♦