Varvarin: Sećanje na bombardovanje 1999.

Varvarin: Sećanje na bombardovanje 1999.

24/03/2016 Off By

VUČIĆ JE REKAO DA JE BOMBARDOVANJE SRBIJE BIO TEŽAK ZLOČIN, KAO I SVAKI RAT, I BESMISLENA AGRESIJA I PORUČIO DA SRBIJA ZLOČIN NEĆE ZABORAVITI I DA NEĆE NIKOME DOZVOLITI DA JE POKORI


 

Info:AGENCIJE

PREMIJER Aleksandar Vučić poručio je danas na centralnoj državnoj ceremoniji povodom Dana sećanja – ubijali su ljude pokušavajući da ubiju Srbiju.


 

„Noć 24. marta te 1999. pamtićemo zauvek kao jednu od najtežih noći za nas kao narod, ali danas zato uspravno i ponosno tužnim glasom i tiho, ali jasno možemo da kažemo – ubijali ste nas, ubijali ste našu decu, ali Srbiju niste ubili jer Srbiju niko ne može da ubije”, poručio je Vučić u Varvarinu.
On je rekao da je bombardovanje Srbije bio težak zločin, kao i svaki rat, i besmislena agresija i poručio da Srbija zločin neće zaboraviti i da neće nikome dozvoliti da je pokori.
„Srbija će ostati zemlja nepokornih i nepokorenih ljudi”, rekao je Vučić.
Podsetivši da je prošlo 17 godina od još jednog rata u kojem je samo smrt pobedila, Vučić je poručio:rekao.
„Nema opravdanja ni razloga ni smisla i postoji samo opemena i nama i njima – njima da će pred bogom i sobom morati da se izjasne za krv, da je to bila krv, a ne slučajnost ili kolateralna šteta, da su to bila deca a ne borba za demokratiju i slobodu. Bog će im možda oprostiti, mi jesmo ali nismo zaboravili”.
„Preostaje nam da kleknemo, da sagnemo glavu, mi, koji smo dužnici, da bar na tren ćutimo… Oprostite ako možete i onima koji ne umeju da mole za oproštaj, onima koji su ubijali, a ne umeju ‘izvini’ da kažu. Naš grč na licu nikada nisu želeli da vide. To je bila agresija 19 moćnih zemalja, besmislena i bespotrebna, jedan od pokolja koji sve poruše, a ništa ne rešavaju”, dodao je Vučić.
Premijer je rekao da nismo zaboravili, da smo zapamtili most na Velikoj Moravi, svako naše dete i licemerje kojim je sve to opravdano.
Dodao je i da je rat koji je Srbija doživela, agresija, bila samo vežba za nove ratove i kršenje međunarodnog prava.
„Danas kad svi zajedno patimo zbog suludih napada terorista, ne treba zaboraviti činjenicu kako je pokušavano sve zataškati i gurnuti pod tepih, posebno odgovornost”, rekao je Vučić i podvukao da smrt i zločine ne znaju za granice i da se ne zaustavljaju ni žicom ni deklaracijom.
Vučić je poručio da je Srbija na putu mira i da se neće zaustaviti, a građanima da može da obeća samo život, kolevke i rad, a da za nove rake, bombe i smrt više nema opravdanja.
„Verujemo u život, što pokazujemo time što odajemo počast onima koji su zivote dali. Možemo samo život da opravdavamo i obećavamo, i to obećavamo pred žrtvama pred kojima klečimo”, poručio je Vučić.
Ne damo više nijednu Milicu, nijednu Sanju, jer ovoj su zemlji potrebni životi.♦