Apel: Vlast da poštuje zakon i spreči incidente

Apel: Vlast da poštuje zakon i spreči incidente

22/03/2016 Off By

ŠTA JE TO OVA VLAST URADILA OD VOJVOĐANSKIH PAORA KOJI SU DECENIJAMA HRANILI OVU ZEMLJU? UMANJILA NAM JE SUBVENCIJE NA TREĆINU, A DONELI ZAKON KOJIM POKLANJAJU DRŽAVNU ZEMLJU POD SUMNJIVIM OKOLNOSTIMA NEKAKVIM INVESTITORIMA. SADA NAGRAĐUJU UZURPATORE ZEMLJE, UMESTO DA IM PO ZAKONU NAPLATE KAZNE. HAPSE I ZATVARAJU PAORE KAO NAJGORU MAFIJU!


 

 Miloš Šibul,predsednik Lige paora Vojvodine

 

SVE što paori u Vojvodini traže od ove države i vlasti jeste poštovanje zakona  i prestanak maltretiranja poljoprivrednika. Upozoravamo da se situacija na vojvođanskim oranicama komplikuje i da incidenti prete da se preliju na brojne lokalne samouprave širom Vojvodine.


 

Apelujemo da vlast povuče sporni zaključak upućen lokalnim samoupravama i primeni zakon. Uzurpatori moraju biti kažnjeni, a ne poljoprivrednici!

Dok nasilnici, huiligani i kriminalci mogu i u rijaliti emisije, prema vojvođanskim paorima se ponaša kao prema najvećim kriminalcima. Liga paora poziva komšije i prijatelje uhapšenih poljoprivrednika u Gakovu da pomognu tim ljudima i ne dozvole da njihove njive ostanu neposejane.

Šta je to ova vlast uradila od vojvođanskih paora koji su decenijama hranili ovu zemlju? Umanjila nam je subvencije na trećinu, a doneli Zakon kojim poklanjaju državnu zemlju pod sumnjivim okolnostima nekakvim investitorima. Sada nagrađuju uzurpatore zemlje, umesto da im po zakonu naplate kazne. Hapse i zatvaraju paore kao najgoru mafiju!

Pozivamo vlast da hitno zaustavi maltretiranje poljoprivrednika i ne dozvoli da problemi dalje eskaliraju. U suprotnom, biće sasvim jasno da vojvođanski paori smetaju ovoj vlasti i nekakvim stranim i domaćim tajkunima.♦