Policija sprečila šverc 30.000 paklica cigareta

Policija sprečila šverc 30.000 paklica cigareta

21/03/2016 Off By

NOVOPAZARSKA POLICIJA PRONAŠLA JE, U SARADNJI SA PORESKOM UPRAVOM, 13.440 PAKLICA CIGARETA RAZLIČITIH MARKI, ČIJA SE VREDNOST PROCENJUJE NA OKO 1.700.000 DINARA, BEZ POTREBNE PRATEĆE DOKUMENTACIJE, U PUTNIČKOM MOTORNOM VOZILU KRALJEVAČKIH REGISTARSKIH TABLICA


 

 

Info:PRESS BIRO MUPA

 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, u tri odvojene akcije, zaplenili su oko 30.000 paklica cigareta različitih marki i sprečili krijumčarenje 7.000 paklica u Rumuniju.


Novopazarska policija pronašla je, u saradnji sa Poreskom upravom, 13.440 paklica cigareta različitih marki, čija se vrednost procenjuje na oko 1.700.000 dinara, bez potrebne prateće dokumentacije, u putničkom motornom vozilu kraljevačkih registarskih tablica. Vozilom je upravljao četrdesetpetogodišnji muškarac iz Kragujevca, koji se tereti i da se oglušio o naređenje policijskih službenika da zaustavi vozilo.

Policija je u vozilu pronašla i tri ručne radio-stanice, koje je takođe oduzela.

Protiv vozača će, po nalogu nadležnog tužioca, biti podneta krivična prijava za krivična dela nedozvoljena trgovina i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, kao i za ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti, ili održavanje javnog reda i mira.

Borska i kladovačka policija, u zajedničkoj akciji sa pripadnicima Stanice granične policije “Đerdap”, na obali Dunava, oduzela je 7.000 paklica cigareta bez akciznih markica. Dvojica muškaraca, starosti 35 i 24 godina, terete su da su cigarete, čija se vrednost procenjuje na 1,4 miliona dinara, hteli gliserom da prokrijumčare u Rumuniju. Od njih je oduzet i gliser kladovačkih registarskih oznaka. Protiv osumnjičenih biće podnete krivične prijave za krivično delo krijumčarenje
Kladovačka policija je takođe, u automobilu borskih registracija, kojim je upravljao četrdesetdevetogodišnji muškarac, u specijalno napravljenom bunkeru, pronašla 4.000 paklica cigareta bez akciznih markica.
Takođe, u trećoj akciji, policajci iz Pančeva otkrili su 12.500 paklica cigareta bez akcizne markice u Kovinu, prilikom kontrole teretnog vozila, kojim je upravljao vozač sa područja Novog Pazara.

Cigarete će preuzeti Poreska uprava. Protiv njega će biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu u Smederevu za krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.♦