Alternativa Nemačke pobedila na lokalnim izborima nacističkim programom

Alternativa Nemačke pobedila na lokalnim izborima nacističkim programom

20/03/2016 Off By

 

TRADICIONALNU PORODICU VIDI KAO JEDINI MODEL KOJI MOŽE PREOKRENUTI KONSTANTNO SMANJIVANJE BROJA ROĐENE DECE U NEMAČKOJ. NAMERAVAJU DA ZABRANE ABORTUS I DA OTEŽAJU PROCES RAZVODA, A PORODICAMA S DECOM DA DAJU FINANSIJSKU POTPORU


 

Info: Independent

 

U JAVNOST je procurio manifest nedavnog pobednika na nemačkim lokalnim izborima, protivmigrantske stranke Alternativa Nemačke (Alternative fur Deutschland), koji otkriva da stranka planira da uvede drakonske zakone koji bi diskriminisali hendikepiranu decu, samohrane majke i osobe s mentalnim obolenjima.


Tajni nacrt nacionalnog manifesta, koji treba da se potvrditi na punom stranačkom kongresu AfD-a krajem aprila, objavila je neprofitabilna njemačka grupa Correctiv.org.

Manifest jasno ukazuje da AfD želi povratak na ono što naziva “nacionalne” vrednosti u Nemačkoj, piše Independent.

Tradicionalnu porodicu vidi kao jedini model koji može preokrenuti konstantno smanjivanje broja rođene dece u Nemačkoj. Nameravaju da zabrane abortus i da otežaju proces razvoda, a porodicama s decom da daju finansijsku potporu.
Manifest otkriva da Alternativa smatra da su samohrane majke teret za one koji plaćaju porez kao i da destimulišu zdrav porodični život, a zalažu se i za ne finansiranja javnih vrtića, jer žele da mala deca ostanu kući gde bi se za njih brinuo roditelj.

Tvrde da se alkoholičari i narkomani koji su otporni na terapiju, i psihološki bolesni izvršiteli krivičnih dela ne bi trebalo da se drže u psihijatrijskim bolnicama već da se stave pod ključ. Također tvrde da hendikepirana deca u školama mogu biti smetnja za ostalu, “normalnu” decu.

Manifest kaže i kako bi država trebala da postavi ograničenja na prakticiranje islamske vere – zabranili bi minarete i burke u javnosti. Muslimanske organizacije izgubile bi i poreske povlastice.♦