Ambasador Čepurin razgovarao sa premijerom Vučićem

Ambasador Čepurin razgovarao sa premijerom Vučićem

18/03/2016 Off By

TOKOM RAZGOVORA SRPSKOG PREMIJERA I RUSKOG AMBASADORA KONSTATOVANO JE DA JE U TOKU ZAJEDNIČKI RAD NA PRIPREMI SVIH STRATEŠKIH TEMA U VEZI SA SARADNJOM DVEJU ZEMALJA DO PREDSTOJEĆE POSETE PREDSEDNIKA RUSKE VLADE DMITRIJA MEDVEDEVA


InfO: PRESS VLADE

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Vučić i Čepurin razgovarali su o sveukupnim odnosima Republike Srbije i Ruske Federacije. Zajednički zaključak je da se ovi odnosi dobro razvijaju u obostranom interesu.

Tokom razgovora srpskog premijera i ruskog ambasadora konstatovano je da je u toku zajednički rad na pripremi svih strateških tema u vezi sa saradnjom dveju zemalja do predstojeće posete predsednika ruske Vlade Dmitrija Medvedeva.

Ambasador Čepurin je upoznao premijera Vučića sa pozitivnim pomakom u vezi sa idejom o bescarinskom izvozu Fijatovih vozila, proizvedenih u Srbiji, na tržište Evroazijske ekonomske unije. Juče je prihvaćen predlog o pokretanju procesa unifikacije trgovinskog režima između zemalja Evroazijske ekonomske unije i Srbije, koji bi trebalo da bude konačno usvojen u maju ove godine. To će omogućiti delovanje radnih grupa Srbije i Unije po pitanju Fijata i po drugim tačkama uzajamne trgovine.

Dvojica sagovornika su zaključili da će otvaranje direktne linije Er Srbije između Beograda i Sankt Peterburga 18. juna ove godine, mnogo značiti za jačanje veza i razvoj saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti trgovine i turizma.♦