Beograd: Ovog vikenda Festival sireva u Mikser house-u

Beograd: Ovog vikenda Festival sireva u Mikser house-u

10/03/2016 Off By

 

POSETIOCI ĆE MOĆI DA PROBAJU RETKE I NEOBIČNE VRSTE SIREVA I STEKNU ZNANJA O OVOJ NAMIRNICI I NA PREDAVANJIMA I RADIONICAMA, I UŽIVAJU U UPARIVANJU VRHUNSKIH VINA SA SIREVIMA. PROGRAM FESTIVALA OBOGAĆEN JE I PREZENTACIJAMA I PREDAVANJIMA


 

Info: PRESS MC

 

OVOG vikenda, 12. i 13. marta, u “Mikser House-u” u Beogradu, biće održana treća po redu prodajna izložba autohtonih sireva Balkana, „Balkan Cheese Festival“.

Ova manifestacija će široj publici predstaviti autohtone sireve sa Balkana i dela Mediterana, sa akcentom na sireve iz Srbije. Na festivalu će biti predstavljeno oko stotinu sireva i delikatesa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije i Makedonije. Posetioci će moći da probaju retke i neobične vrste sireva i steknu znanja o ovoj namirnici i na predavanjima i radionicama, i uživaju u uparivanju vrhunskih vina sa sirevima.
Program festivala obogaćen je i prezentacijama i predavanjima.
Prezentaciju pod naslovom „Ko je pronašao svoj sir ?“, inspirisanu knjigom o promenama: „Ko je ukrao moj sir?“ Spensera Džonsona održaće u subotu u podne Dragan Đorđević, Chief Hedonist Officer Asocijacije Autentičnih Hedonista.
Predavanja na teme “Sirarstvo – zanat, nauka, umetnost” i “Kako se rađaju kraljevi sireva” održaće u subotu i nedelju u 14 časova prof. dr Jelena Miočinović i dr Zorana Miloradović sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Zdrave obroke sa sirom će u subotu od 12:30 pripremati Nada Ličina iz udruženja “Na putu zdravlja”. Istog dana od 15 časova će kulinarsku radionicu „Tripice i sir“ inspirisanu sirom održati Nebojša Anđelković, gastronom, predavač na kursevima u Il Primo školi kuvanja i muzičar.
U nedelju od 12:30 će Dragoslav Jovanović pripremati namaze od sira sa sremušem, mirođijom, sa renom i slaninom.

Radno vreme „Balkan Cheese Festivala“ je od 10:00 do 20:00 časova u subotu i nedelju.
Cena jednodnevne ulaznice je 200 dinara.♦