Srbija na sajmu ITB 2016 u Berlinu

Srbija na sajmu ITB 2016 u Berlinu

09/03/2016 Off By

NA ŠTANDU TOS, SVOJE PONUDE PREDSTAVLJAJU I TURISTIČKA ORGANIZACIJA BEOGRADA, TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE, TURISTIČKA ORGANIZACIJA NOVOG SADA, TURISTIČKA ORGANIZACIJA ČAČAK, TURISTIČKA ORGANIZACIJA ZLATIBORA KAO I PREDSTAVNICI TURISTIČKE PRIVREDE IZ AGENCIJA MAGELAN TRAVEL, TARATURS, TURORAMA, WILD SERBIA ADVENTURE, ROBINSON AVDENTURE TEAM, KON TIKI TRAVEL, LUNA TRAVEL I HOTELI ZEPTER, ZLATIBOR MONA, VILA MAJUR, ATOMSKA BANJA, KAO I SMATSA IZ VRŠCA


 

Info: SANDRA VLATKOVIĆ

TURISTIČKA organizacija Srbije predstavlja i ove godine našu zemlju na najvećem svetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, od 9. do 13. marta 2016.

Pod okriljem godišnje kampanje TOS „Dunav, reke i jezera – vodeno blago Srbije“ posetioci sajma moći će da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Srbije, pre svega, njenim prirodnim bogatstvima, živopisnim gradovima i kulturno–istorijskim nasleđem.

Na štandu TOS, svoje ponude predstavljaju i Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Novog Sada, Turistička organizacija Čačak, Turistička organizacija Zlatibora kao i predstavnici turističke privrede iz agencija Magelan Travel, Taraturs, Turorama, Wild Serbia Adventure, Robinson Avdenture Team, Kon Tiki Travel, Luna Travel i hoteli Zepter, Zlatibor Mona, Vila Majur, Atomska banja, kao i SMATSA iz Vršca.

U četvrtak 10.marta, TOS će održati konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljena godišnja tema kampanje i novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi, manifestacije i gastronomsku ponudu. Kao i prethodnih godina, TOS će učestvovati i u aktivnostima Dunavskog centra za kompetenciju, u kojima učešće uzimaju i novinari, predstavnici turističke privrede, kao i političari.

Nemačka godinama predstavlja jedno od najvažnijih tržišta za turizam naše zemlje. U Srbiji je u 2015. godini zabeleženo 60.886 dolazaka nemačkih turista (2 posto povećanje u odnosu na 2014) koji su ostvarili 122.590 noćenja ( 7 % više nego 2014. godine ). Pored zabeleženih dolazaka i noćenja ostvarenih u hotelima u Srbiji, još je 18.810 nemačkih turista koji su na brodovima Dunavom posetili našu zemlju u 2015.godini.♦