Izbori 2016: Zeleni sa SPS – om ali bez imena

Izbori 2016: Zeleni sa SPS – om ali bez imena

08/03/2016 Off By
 Promenili ime: Proglašenje koalicije SPS – Zeleni

DOBILI SMO OBAVEŠTENJE DA ĆE BORIS RANKOVIĆ IZ STRANKE ZELENI, OSPORAVATI NAŠU LISTU I TUŽITI. KAKO U PROTEKLIH 26 GODINA MOJE KARIJERE JOŠ NISAM SREO TAKO NEŠTO, ODLUČIO SAM DA SE NE RASPRAVLJAMO. BILI SMO SAKUPILI 22 HILJADE POTPISA I KRENULI DA PREDAMO LISTU. ONDA SMO PROMENILI IME I SAMO JUČE SAKUPILI JOŠ 5 HILJADA POTPISA, REKAO NOVINARIMA LIDER SPS –A IVICA DAČIĆ


Info: RANKA ČIČAK

BORIS TADIĆ , šef Socijal demokratske stranke i Boris Ranković iz Stranke zelenih prete izbornoj listi SPS i Zelenih. Predsednik SPS, Ivica Dačić kaže da je Tadić dugogodišnji prijatelj sekretara Zelenih i da je to razumljivo, pošto su Zeleni ranije bili u koaliciji s Tadićem:

– Sinoć smo predali listu. Zeleni su doneli odluku da se lista zove SPS-Zeleni Srbije. Međutim, dobili smo obaveštenje da će Boris Ranković osporavati našu listu i tužiti. Kako u proteklih 26 godina moje karijere još nisam sreo tako nešto, odlučio sam da se ne raspravljamo. Bili smo sakupili 22 hiljade potpisa i krenuli da predamo listu. Onda smo promenili ime i samo juče sakupili još 5 hiljada potpisa. Zeleni su na našoj listi ostali, ali više nisu u imenu.
Na pitanje zašto je Boris Tadić ljut na SPS, Dačić kaže:
– Ne može da nam oprosti zašto pre nekoliko godina on nije izabran za premijera. Mi smo s njima nekada imali koaliciju. A vidite šta sada govore o nama. Ruše stare mostove.