Izbori 2016: Naprednjaci predali izbornu listu

Izbori 2016: Naprednjaci predali izbornu listu

05/03/2016 Off By

NA LISTI “ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA POBEĐUJE” (OD 250 KANDIDATA) ZA POSLANIKE REPUBLIČKOG PARLAMENTA, PORED NAPREDNJAKA, NALAZE SE I SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA SRBIJE, PUPS, NOVA SRBIJA, POKRET SOCIJALISTA, SRPSKI POKRET OBNOVE, SRPSKA NARODNA PARTIJA, POKRET SNAGA SRBIJE I SAMOSTALNI DSS


Info: AGENCIJE

SRPSKA napredna stranka i njeni koalicioni partneri predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”“.

Listu su predali potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, funkcionerka Maja Gojković, lideri SDPS, NS, Pokreta socijalista, PUPS-a i SNP Rasim Ljajić, Velimir Ilić, Aleksandar Vulin, Milan Krkobabić i Nenad Popović.
Potpredsednica SNS Maja Gojković rekla je novinarima da su potpisi prikupljeni “za manje od pet sati”.
Na pitsanje da li na izbornoj listi nalaze i neka poznata imena iz javnog života, Maja Gojković je odgovorila da je ponosna na spisak ljudi koji su na izbornoj listi SNS ali da će imena biti poznata kada izborna lista bude proglašena.
Na listi “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” (od 250 kandidata) za poslanike republičkog parlamenta, pored naprednjaka, nalaze se i Socijaldemokratska partija Srbije, PUPS, Nova Srbija, Pokret socijalista, Srpski pokret obnove, Srpska narodna partija, Pokret snaga Srbije i Samostalni DSS. Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, RIK proglašava izbornu listu najkasnije u roku od 24 časa od prijema izborne liste.♦