Francuska: pčele proizvode med od marihuane

Francuska: pčele proizvode med od marihuane

04/03/2016 Off By

S OBZIROM NA TO DA NEMAJU ENDOKANABINOIDNI SASTAV, INSEKTIMA OVA BILJAKA NE ŠTETI VEĆ JE VRSTA HRANE. PČELAR SMATRA DA SVE ŠTO PROĐE KROZ NJIHOVO TIJELO BUDE KASNIJE POBOLJŠANO


MALE pčele oduvek su bile vrijedni insekti u prirodi, koji stvaraju slatki zdravi med. Ali jedan Francuz odlučio je da uradi nešto neobično sa svojim pčelama….

On je uspeo da istrenira svoje pčele da mu proizvode med iz marihuane! Med koji dobija iz marihuane Nikolas je nazvao “CannaHoney”.
Po njegovim rečima, pčele “izvlače” resin iz konoplje, koje on lično smatra jako ljekovitim.
“Naučio sam ih i da sakupljaju šećer iz voća, umesto cveća” izjavio je medijima Nikolas kada su ga upitali za njegove istrenirane pčele.
S obzirom na to da nemaju endokanabinoidni sastav, insektima ova biljaka ne šteti već je vrsta hrane. Pčelar smatra da sve što prođe kroz njihovo tijelo bude kasnije poboljšano.
Ipak, ova zanimljiva ideja nije nova. Postoje informacije o pokušajima naučnika i pčelara da ubrizgaju konoplju u med, ali niko nije uspeo to da izvede. Francuski pčelar Nikolas je prvi izgleda uspeo u ovome da dobija med iz kanabisa kojeg prave njegove istrenirane pčele.
Nikolas je inače ljubitelj prirode i insekata od detinjstva, takođe veliki zagovornik medicinske konoplje. Pčelarstvom se bavi preko 20 godina.
Dresuru pčela za proizvodnju meda iz konoplje proučava od 2006. godine a pre tri godine pokazao se prvi uspeh sa ovim “istreniranim pčelama” koje sada proizvode med od kanabisa (marihuane)
Nikolas za sada poseduje trideset košnica, a posao planira da nastaviu Španiji, gdje su manja ograničenja i više profesionalaca u polju pčelarstva.♦