Vlada uputila predlog predsedniku Nikoliću da raspusti Skupštinu

Vlada uputila predlog predsedniku Nikoliću da raspusti Skupštinu

03/03/2016 Off By

NA DANAŠNJOJ SEDNICI VLADE SMENJEN DIREKTOR ELEKTROPRIVREDE SRBIJE ALEKSANDAR OBRADOVIĆ


Info: PRESS VLADE

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu člana 109. stav 1. Ustava Republike Srbije, uputio danas je Predlog predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike. U obrazloženju je navedeno:

„Vlada Republike Srbije, u nepune dve godine, uspela je da spreči kolaps javnih finansija, da teškim ekonomskim reformama izvede zemlju iz recesije, kao i da otvori prva poglavlja na putu Srbije ka Evropskoj uniji. Srbija je danas i politički i ekonomski stabilna zemlja sa jasnim perspektivama napretka i prosperiteta.

Sve te rezultate Vlada Republike Srbije uspela je da postigne zahvaljujući poverenju građana i njihovom jedinstvu u podršci ostvarenju proklamovanih ciljeva Vlade.

Vlada Republike Srbije smatra da je prva faza u uspostavljanju drugačije, moderne i uspešne Srbije okončana time što su u potpunosti stabilizovane ekonomske i političke prilike, te da je za obezbeđivanje evropskog životnog standarda i utvrđivanje jasnog i nedvosmislenog puta naše zemlje u budućnost potrebna nova snaga ujedinjene Srbije sa jasnim mandatom da se reforme završe i da omoguće našoj državi da bude na ulaznim vratima evropske porodice naroda.

U skladu sa navedenim, Vlada Republike Srbije predlaže predsedniku Republike da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.“

Vlada Republike Srbije razrešila je direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića sa te dužnosti.♦