Skupština Srbije: pitanja poslanika

Skupština Srbije: pitanja poslanika

01/03/2016 Off By
Info:RANKA ČIČAK

Diplome i Enik – Narik

JOŠ na osnovu Zakona o visokom obrazovanju iz 2014 trebalo je da se procedura priznavanja visokoškolskih diploma iz inostranstva prenese na Enik – Narik centar. Međutrim, taj je Centar osnovan tek 1. Oktobra prošle godine.
Poslanica Anamarija Viček pita Ministarstvo prosvete ko nadzire rad Enik – Narik centra? Koliko tamo ima zaposlenih, kako su oni obrazovani? Koliko je zahteva za priznanje diploma već podneto Enik – Narik centru, iz kojih su one zemalja, koliko ih je priznato a koliko odbijeno:
– Zašto se događa da kandidat koji je podneo dokumente tek posle 90 dana bude obavešten o potrerbnoj dopuni, kada je devedeset dana rok za celu proceduru?

riza_halimi ⇒ RIZA HALIMI pita ministra obrazovanja hoće li pomoći Enik – Narik centru da se za devedeset dana obavi procedura nostrifikacije jer ljudi čekaju i preko četiri meseca da im se prizna dipoloma:
Halimija interesuje i pitanje nostrifikacije diploma sa Kosova:
– Na poslednjem sastanku u Briselu rečeno je da je pitanje kosovskih diploma rešeno, ali nije, pa pitam koliko će diplomci još čekati da se reše njihova ljudska prava, pa da mogu da nađu posao u Bujanovcu, Preševu, Medveđi. Po meni ovo se odugovlači iz političkih razloga.♦