Drama u Gevgeliji: Izbeglice probile ogradu, policija uzvratila suzavcima

Drama u Gevgeliji: Izbeglice probile ogradu, policija uzvratila suzavcima

29/02/2016 Off By

 

GRUPA MIGRANATA PROBILA JE BLOKADU NA GRANIČNOM PRELAZU ĐEVĐELIJA IZMEĐU MAKEDONIJE I GRČKE. KAKO JAVLJAJU AGENCIJE SA LICA MESTA, MIGRANTI SU TO UČINILI IMPROVIZOVANIM “OVNOM ZA PROBIJANJE”


 

DANAS u podne migranti su na grčko – makedonskoj granici probili ogradu, a makedonska policija je ispalila suzavac. Na hiljade izbeglica našlo se “zaglavljeno” na granici Grčke i Makedonije, dok čekaju da ih makedonske vlasti puste da nastave put ka Zapadnoj Evropi.

Grčka policija navodi da se i u blizini graničnog prelaza Idomeni nalazi oko 6.500 ljudi, kao i da je njih 500 premešteno u improvizovani kamp oko 20 kilometara dalje. Makedonske vlasti su sinoć između 23 i 4 sata pustili preko granice oko 300 Sirijaca i Iračana, nakon čega je prolaz zatvoren.
Vlasti akedonije su saopštile da će propuštati samo onoliko ljudi koliko propušta Srbija, koja je posle Makedonije sledeća na takozvanoj balkanskoj izbjegličkoj ruti. Usled toga je u Grčkoj došlo do nakupljanja velikog broja izbeglica, a tamošnje vlasti navode da u toj zemlji trenutno ima više od 22.000 izbeglica, prenose agencije. ♦