Podgorica: na protestu DF slike Šešelja i Putina

Podgorica: na protestu DF slike Šešelja i Putina

28/02/2016 Off By

FUNKCIONER DF-A I LIDER DNP-A MILAN KNEŽEVIĆ POZDRAVIO JE OKUPLJENE NA RUSKOM JEZIKU, PA POZVAO KOLEGE IZ OPOZICIJE DA DOĐU NA PROTESTE


 

Info:AA

POLITIČKE partije okupljene oko Demokratskog fronta održale su sinoć protest u Podgorici, sa kojeg su pozvale ostatak opozicije da napusti Skupštinu Crne Gore. Iz DF-a su ponovili zahteve sa prethodnih okupljanja, a to su obaranje aktuelne i formiranje prelazne vlade u kojoj ne bi bilo lidera partija.

Na sinoćnjem protestu okupilo se više od dve hiljade građana. Pristalice DF-a nosile su crnogorske, srpske i ruske zastave. Takođe, među okupljenima je bilo i onih koji su nosili zastave s likom haškog optuženika Vojislava Šešelja i ruskog predsednika Vladimira Putina.
Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je da DF ne odustaje od zahteva koji su ranije ponovljeni.
“Zahtevi su izlazak opozicije iz Skupštine i svih organa vlasti, bojkot svih izbora i referenduma koje režira korumpirani režim, zabrana rada ratno-profiterskim i antiratno-profiterskim strankama, formiranje prelazne tehničke vlade za organizovanje vanrednih izbora, prvi slobodni izbori u istoriji zemlje i provera porekla imovine svih onih koji obavljaju državnu funkciju”, rekao je Mandić.
Funkcioner DF-a i lider DNP-a Milan Knežević pozdravio je okupljene na ruskom jeziku, pa pozvao kolege iz opozicije da dođu na proteste.
“Poštovane kolege, mesto vam je s nama. Nemojte da gledate jesu li ovde Milan Knežević, Nebojša Medojević, Andrija Mandić ili Branko Radulović, već gledajte ljude koji su ispred nas”, rekao je Knežević.
Iz DF-a su najavili da će nastaviti sa održavanjem protesta i u narednom periodu.
Protest u glavnom gradu Crne Gore protekao je bez incidenata. ♦