Filip David: trudim se i pokušavam da budem dosledan onome što radim i pišem

Filip David: trudim se i pokušavam da budem dosledan onome što radim i pišem

26/02/2016 Off By

“OSTAJEM PRI ONOME ŠTO SAM REKAO NA SVEČANOSTI, JER JE POLITIKA ZAGADILA SVE OBLASTI NAŠEG ŽIVOTA. POLITIKA JE KRIVA ZA TAJ PROVINCIJALIZAM, PROSTAKLUK, PRIMITIVIZAM KOJI SU ZAVLADALI NAŠIM DRUŠTVENIM ŽIVOTOM I ČITAVA JE NACIJA POTONULA U RIJALITIJE I TABLOIDE. TU SE VODE I POLITIČKE BITKE, A TO JE SVE ZAPRAVO KULTURU NE SAMO GURNULO NA MARGINU, NEGO KULTURA PRAKTIČNO VIŠE I NE POSTOJI”, REKAO JE DAVID


Info: AGENCIJE

PISAC Filip David koji se danas na dodeli nagrade za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka u Srbiji ogradio od prisustva predsednika Tomislava Nikolića na svečanosti, kasnije je izjavio je da je njegov postupak potpuno normalna stvar.

“To jedna normalna i obična stvar… To je jedan gest koji sam morao da učinim i ne vidim u tome ništa posebno”, rekao je David u telefonskoj izjavi za TV Al Džaziru.

David je rekao da se trudi i pokušava da bude dosledan onome što radi i piše.
“Ostajem pri onome što sam rekao na svečanosti, jer je politika zagadila sve oblasti našeg života. Politika je kriva za taj provincijalizam, prostakluk, primitivizam koji su zavladali našim društvenim životom i čitava je nacija potonula u rijalitije i tabloide. Tu se vode i političke bitke, a to je sve zapravo kulturu ne samo gurnulo na marginu, nego kultura praktično više i ne postoji”, rekao je David.
On je dodao da je to njegov stav i da to nije rekao na svečanosti, ali da se to podrazumeva.
“I to je bila ta ograda od političkog delovanja Tomislava Nikolića od početka ‘90-ih do dana današnjeg”, rekao je David.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kratko je prokomentarisao za televiziju N1 da za takav postupak Filipa David “nije bila potrebna ni hrabrost, ni vaspitanje”.♦