Turizam Srbije na sajmu u Bukureštu

Turizam Srbije na sajmu u Bukureštu

24/02/2016 Off By

TOS JE ZAKUPIO I OPREMIO IZLOŽBENI PROSTOR VELIČINE 48 KVADRATA. PORED TURISTIČKE ORGANIZACIJE SRBIJE, NA ZAJEDNIČKOM ŠTANDU ĆE SE PREDSTAVITI I TURISTIČKA ORGANIZACIJA BEOGRADA, VOJVODINE, NOVOG SADA, ZLATIBORA, HOTELI MK MOUNTAIN RESORT, 88 ROOMS HOTEL I HOTEL PRAG, TURISTIČKA AGENCIJA SUPERNOVA TRAVEL, KAO I NACIONALNI AVIO PREVOZNIK AIR SERBIA


Info: SANDRA VLATKOVIĆ


TURISTIČKA organizacija Srbije (TOS), u skladu sa aktivnostima na promociji turizma naše zemlje na inostranim tržištima, i ove godine organizuje predstavljanje na Međunarodnom sajmu turizma TTR 2016 koji se održava u Bukureštu, Rumunija od 25. do 28. februara 2016. godine.

TOS je zakupio i opremio izložbeni prostor veličine 48 kvadrata. Pored Turističke organizacije Srbije, na zajedničkom štandu će se predstaviti i Turistička organizacija Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Zlatibora, hoteli MK Mountain Resort, 88 Rooms Hotel i hotel Prag, turistička agencija SuperNova Travel, kao i nacionalni avio prevoznik Air Serbia.

Na štandu TOS-a će biti predstavljena celina turističke ponude Srbije: kratki odmori u gradovima, Dunav kao posebna tema promocije za 2016. godinu, aktivni odmor sa akcentom na zimski turizam i mogućnosti aktivnog odmora na Dunavu i vodama Srbije, manastirske, vinske i kulturne rute, turizam za mlade, manifestacije i festivali i dr.

Broj gostiju iz Rumunije je u konstantnom porastu u poslednjih nekoliko godina prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, i za 2015. godinu taj broj iznosi 44.225, što je povećanje od 20 posto u odnosu na prethodnu godinu.♦