Beč: Stefanović na ministarskoj konferenciji “Zajedničko rešavanje problema migracija“

Beč: Stefanović na ministarskoj konferenciji “Zajedničko rešavanje problema migracija“

24/02/2016 Off By

 

SRPSKI MINISTAR POLICIJE JE NAKON SUSRETA SA AUSTRIJSKOM MINISTARKOM UNUTRAŠNJIH POSLOVA JOHANOM MIKL LAJTNER PORUČIO DA JE CILJ DA SE POSTIGNE ZAJEDNIČKO REŠENJE, DA SE OMOGUĆI JEDINSTVENI SISTEM KONTROLE I IZRAZIO JE NADU DA ĆE MERE KOJE SE OVDE DOGOVORE OMOGUĆITI LAKŠI TRANZIT MIGRANATA


Info: PRESS BIRO MUPA

MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je danas u Beču, pre početka ministarske konferencije “Zajedničko rešavanje problema migracija”, da se nada se će na toma sastanku uspeti da se postigne zajedničko rešenje koje će omogućiti da migranti lakše prolaze, ali naravno da se zaštiti bezbednost i sigurnost svih zemalja.

Srpski ministar policije je nakon susreta sa austrijskom ministarkom unutrašnjih poslova Johanom Mikl Lajtner poručio da je cilj da se postigne zajedničko rešenje, da se omogući jedinstveni sistem kontrole i izrazio je nadu da će mere koje se ovde dogovore omogućiti lakši tranzit migranata.
“Naravno, treba olakšati situaciju svim zemljama tranzita, ali i onima koje su konačna destinacija migranata. Ostalo je ključno pitanje, kako da rešimo problem ekonomskih migranata i ko su zaista ekonomski migranti, ali to su, nadam se, pitanja na koje ćemo odgovor dobiti nakon ove konferencije, gde ćemo uspeti da pokažemo da samo jedinstveni i samo zajedno možemo doći do rešenja” istakao je Stefanović pre početka ministarske konferencije “Zajedničko rešavanje problema migracija”.
Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl Lajtner rekla je da je njena zemlja zainteresovana za jedinstveno evropsko rešenje.
“Ali pre toga moramo da dođemo do stanovišta, šta predstavlja jedinstveno evropsko rešenje. Zato moramo da preduzmemo mere na nacionalnom nivou, zato moramo da stvorimo jednu alijansu država duž “balkanske rute” koje će blisko sarađivati, da bismo konačno izvršili pritisak na Grčku, kako bi se osigurala zaštita spoljnih granica” rekla je austrijska ministarka nakon bilaterelanog sastanka sa ministrom Stefanovićem.♦