Aleksandar Vučić razgovarao sa direktorom kompanije za proizvodnju najmodernijih sistema rasvete „Cumtobel“

Aleksandar Vučić razgovarao sa direktorom kompanije za proizvodnju najmodernijih sistema rasvete „Cumtobel“

23/02/2016 Off By

 

„ZBOG POVOLJNOG GEOGRAFSKOG POLOŽAJA, POGODNOG PORESKOG SISTEMA, KAO I VISOKOOBRAZOVANOG I STRUČNOG KADRA, SPOSOBNOG DA POSTANE DEO VELIKIH KOMPANIJA, MI SMO ODLUČILI DA PROJEKTNO – ISTRAŽIVAČI BIRO PREBACIMO U BEOGRAD. BIRO ĆE U PRVOJ FAZI SERVISIRATI KOMPANIJE NA PROSTORU CENTRALNE I ISTOČNE EVROPE, A U PLANU IMAMO I ŠIRENJE SERVISA NA CELU EVROPU“, ISTAKAO JE ŠUMAHER


Info: VLADA

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom kompanije za proizvodnju najmodernijih sistema rasvete „Cumtobel“ Ulrihom Šumaherom, sa kojim je razgovarao o nastavku uspešno započete saradnje i potencijalima za dalje investiranje u Srbiju.

Posle prvog sastanka sa Šumaherom u novembru prošle godine, ova kompanija je donirala najmoderniju uličnu rasvetu za po dve ulice u Beogradu i Nišu i donela odluku da svoj projektni centar za centralnu i istočnu Evropu premesti iz Poljske u Srbiju.

Premijer Vučić istakao je da je cilj srpske Vlade unapređenje ekonomskih odnosa sa Nemačkom i izrazio uverenje da će strukturne reforme doprineti dolasku novih nemačkih investicija.

„Veliki broj novih potencijalnih investitora iz Nemačke pokazao je zainteresovanost za ulaganje u našoj zemlji. Mi činimo sve kako bi stvorili povoljan investicioni ambijent za privlačenje stranih investicija. Srbija je zahvaljujući našim ekonomskim reformama, ali i kompanijama kao Simens, Tenis, Cumtobel i mnogim drugim, na dobrom putu ka ekonomskom oporavku“, zaključio je premijer Vučić.

„Zbog povoljnog geografskog položaja, pogodnog poreskog sistema, kao i visokoobrazovanog i stručnog kadra, sposobnog da postane deo velikih kompanija, mi smo odlučili da projektno – istraživači biro prebacimo u Beograd. Biro će u prvoj fazi servisirati kompanije na prostoru Centralne i Istočne Evrope, a u planu imamo i širenje servisa na celu Evropu“, istakao je Šumaher.

Konkurs za posao u ovoj kompaniji otvoren je od 1. februara i 15 mladih ljudi iz Srbije, koji su završili Elektrotehnički ili Arhitektonski fakultet, imaće priliku da postanu deo tima Cumtobel grupe. U drugoj fazi razvoja kompanija planira da u Srbiji zaposli još 50 diplomaca.♦