Otvoren 38. Međunarodni Sajam turizma

Otvoren 38. Međunarodni Sajam turizma

18/02/2016 Off By

SAJAM JE OTVORIO PREMIJER ALEKSANDAR VUČIĆ.- ZAHVALJUJUĆI VLADI TURIZAM JE DOBIO MESTTO KOJE MU PRIPADA. PO DRUGI PUT OVAJ SAJAM OTVARA PREDSEDNIK VLADE. RANIJE SU GA OTVARALI POMOĆNICI MINISTRA. BUDŽET ZA TURIZAM NIJE SMANJIVAN, VEĆ JE POVEĆAN. OČEKUJEMO DA ĆE OVAJ SAJAM POSETITI VIŠE OD 75 HILJADA LJUDI, REKAO JE MINISTAR TURIZMA RASIM LJAJIĆ


Info: RANKA ČIČAK


– SRBIJA je bezbedna zemlja za sve koji žele da uživaju i odmaraju se unjoj – rekao je danas premijer Aleksandar Vučić, otvarajući 38. Međunarodni sajam turizma u Beogradu.- Ovde su ljudi iz celog sveta dočekani kao najdraži. Dobrodošli su i Rusi i Kinezi i Evropljani i Amerikanci.

Vučić kaže da je Slovenija koristan partner i važna je saradnja s njom:
– Od nje možemo mnogo da naučimo, a dobro je da i naši gosti nastave put u Sloveniju posle odmora kod nas.
Premijer je najavio uređenje ulica i fasada Beograda, Novog Sada i Niša. Deset miliona evra već je uloženo u sređivanje Dunava od Apatina do Beške i od Smedereva do Kladova. Ove godine će se raditi na privatizaciji banja i sređenju Stare Planine.SAJAM2
Ministar turizma, Rasim ljajić zadovoljan je što se uspelo da se o turizmu govori cele godine, a ne samo u pogodnim prilikama:
– Zahvaljujući Vladi turizam je dobio mestto koje mu pripada. Po drugi put ovaj Sajam otvara predsednik Vlade. Ranije su ga otvarali pomoćnici ministra. Budžet za turizam nije smanjivan, već je povećan. Očekujemo da će ovaj Sajam posetiti više od 75 hiljada ljudi.
Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali objavio je da je Beograd svrstan među 10 destinacija u svetu koje obavezno treba posetiti. Najavio je i da se traži ortak za Sava Centar. Zahvalio je Bati Živojinoviću što je veoma bolestan pristao da snimi spot za reklamu u Kini.
Slovenački ministar turizma, Zdravko Pošivašek ocenio je robnu razmenu sa Srbijom kao važnu za slovenačku privredu:
– Srbija je sedma zemlja po broju noćenja u Sloveniji. Lane je 80.000 građana Srbije napravilo 204 hiljade noćenj kod nas.Tome je doprinela linija Beograd – Ljubljana Ar Srbije. Za turiste iz vaše zemlje najzanimljivija je Ljubljana, zatim naše banje i planine. Prednost našeg turizma je bezbednost, a i sačuvanost prirode. Zato je i osnova naše promocije zelena i zdrava Slovenija. Ove godine Ljubljana je dobila visoku nagradu među prestonicama Evrope. To nam je korisno , jer 40 posto našeg izvoza čini turizam.
Sledeće godine zemlja partner beogradskog Međunarodnog sajma turizma biti će Crna Gora. Sajam je otvoren do 21 februara. Paralelno se održava Dvanaesti međunarodni sajam ugostiteljske opreme, Dvanaesti sajam suvenira, Sedmi međunarodni sajam vina. Više od hiljdu izlagača stiglo je iz Grčke, Egipta, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Turske, Slovenije, Bugarske, Brazila, Indonezije, Namibije i Malezije.♦