Ministarstvo privrede sa milijardu dinara pomaže gradove i opštine

Ministarstvo privrede sa milijardu dinara pomaže gradove i opštine

10/02/2016 Off By

U okviru ova dva programa Ministarstvo privrede će sa milijardu dinara sufinansirati izgradnju i opremanja industrijskih i poslovnih zona koji će doprineti boljem poslovnom okruženju i privlačenju investitora.


Info:PRESS MP

MINISTARSTVO privrde uputilo je javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu infrastrukturnih projekata koji će se u 2016. finansirati u okviru Programa podrške unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture – „Gradimo zajedno“ i Programa za podršku unapređenja privrednog ambijenta s ciljem privlačenja investicija.

U okviru ova dva programa Ministarstvo privrede će sa milijardu dinara sufinansirati izgradnju i opremanja industrijskih i poslovnih zona koji će doprineti boljem poslovnom okruženju i privlačenju investitora. Finansiraće i izgradnju i obnovu saobraćajnica, škola, vrtića, objekta zdravstvene i socijalne zaštite i građevina od kulturno – istorijskog značaja.

Ministarstvo će sufinansirati projekte u iznosima od 50 odsto vrednosti projekta za Program „Gradimo zajedno“ i 60 odsto od vrednosti projekta za Program podrške unapređenju privrednog ambijenta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.♦