Obeležen Dan Kriminalističko policijske akademije

Obeležen Dan Kriminalističko policijske akademije

08/02/2016 Off By

Ministar Nebojša Stefanović je najboljim diplomiranim studentima uručio srebrnu značku KPA. Na osnovnim akademskim studijama najvišu ocenu imali su Tamara Jevtović (9,53), Igor Cvetanović (9,50) i Katarina Živanović (9,45)


Info: PRESS BIRO MUPA

 

MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas na obeležavanju Dana Kriminalističko-policijske akademije da odnos policije i građana mora da bude bolji i da treba više raditi na promovisanju policije u zajednici kako bi kriminal i korupcija bili na nivou statističe greške.

„Biti policajac je više od profesije, to je vrsta poziva za koji se čovek opredeli i donese odluku da želi da se bori protiv kriminala. Nositi uniformu je čast i velika odgovornost. Nadam se da ćemo dobijati sve bolje studente i diplomce“, rekao je ministar i dodao da policajci treba da poznaju svoje komšije, da se interesuju za bezbednost u svakoj ulici i naselju, što ne sme da bude slovo na papiru, već praksa.

Podsetivši na novi Zakon o policiji, ministar Stefanović je rekao da zakon promoviše napredovanje na osnovu znanja, veština i postignutih rezultata.

„To znači da ovi mladi ljudi i dalje moraju da rade na sebi, da se obrazuju, da idu na kurseve i usavršavanja. Cenimo i što policajci urade tokom svoje karijere. Hrabrost i požrtvovanost na terenu je takođe način da se napreduje“, objasnio je Stefanović.

Poželevši puno sreće i uspeha diplomcima Kriminalističko –policijske akademije, ministar ih je upozorio da će pravi test biti onda kada obuku uniformu i počnu da obavljju policijski posao.

Vršilac dužnosti prodekana za naučnoistraživački rad KPA Dragana Kolarić je tek svršenim studentima poručila da njihov proces obrazovanja nije završen i da će morati da ga nastave ukoliko žele da napreduju u službi.

Ministar Stefanović je najboljim diplomiranim studentima uručio srebrnu značku KPA. Na osnovnim akademskim studijama najvišu ocenu imali su Tamara Jevtović (9,53), Igor Cvetanović (9,50) i Katarina Živanović (9,45).

Kriminalističko-policijska akademija obeležila je danas 8. februar, dan kada je 1921. godine osnovana prva državna policijska škola. a jedan od inicijatora osnivanja i njen prvi direktor bio je Rudolf Arčibald Rajs.♦