Crna predviđanja: Isil planira treći svetski rat

Crna predviđanja: Isil planira treći svetski rat

08/02/2016 Off By

ISIL-ovog prebega koji kaže kako islamisti imaju na hiljade svojih ćelija što će se aktivirati ove godine -samo u Francuskoj ih je oko 2600, dok ih je u Njemačkoj čak 18,5 hiljada. Veliku sjenu na te brojke baca tvrdnja istog tog prebega kako ISIL poseduje četiri nuklearne bombe koje su već smeštene u velikim gradovima SAD-a, Nemačke, Francuske i Rusije što će biti aktivirane ove godine – 2016. kao godine


Info:AGENCIJE

 

PREDVIĐANJA govore da će Nemačka biti sledeća islamistička meta. Nervozi pridonose i tvrdnje ISIL-ovog prebega koji kaže kako islamisti imaju na iljade svojih ćelija što će se aktivirati ove godine. Samo u Francuskoj ih je, kaže, oko 2600, dok ih je u Nemačkoj čak 18,5 hiljada.

Nemačka policija je u četvrtak, 4. februara uhapsila četvoricu Alžiraca u Berlinu i još dva grada na severoistoku zemlje. Istražitelji veruju da su planirali napad na berlinski Alexanderplatze i Checkpoint Charlie-turističku atrakciju i jedan od glavnih berlinskih trgova koji je uvek pun ljudi i turista. Civilne bile bi ogromne. Glavno osumnjičeni su Farid A. (34 godine) i supruga mu. Poslani su od ISIL-a s ciljem ostvarenja navedenog terorističkog napada, što svedoče pronađene fotografije s obuke u Siriji, mobilni telefoni i kompjuteri uz čiju pomoć su bili u neprestanom kontaktu s pretpostavljenim ISIL-ovcima. U Nemačku su ušli još prošle jeseni balkanskom rutom. Spomenuti Farid je bio vođa tkz. alžirske grupe, pa je uhapšeno još nekoliko Alžiraca, od kojih je jedan povezan s napadom u Parizu
Savezna obaveštajna služba BND – dobro je odradila svoj posao, no nervoza raste, jer svi predviđaju kako će Nemačka biti sledeća islamistička meta. Nervozi pridonose i tvrdnje ISIL-ovog prebega koji kaže kako islamisti imaju na hiljade svojih ćelija što će se aktivirati ove godine -samo u Francuskoj ih je oko 2600, dok ih je u Njemačkoj čak 18,5 hiljada. Veliku sjenu na te brojke baca tvrdnja istog tog prebega kako ISIL poseduje četiri nuklearne bombe koje su već smeštene u velikim gradovima SAD-a, Nemačke, Francuske i Rusije što će biti aktivirane ove godine – 2016. kao godine “potpune konfrontacije” vernika i nevernika..Priče o nuklearnim bombama su obična bajka.. Jedine dve države koje bi potencijalno mogle prodati takve bombe ISIL-u su Pakistan (gdje oko 72% stanovništva simpatizira Islamsku državu) i Severna Koreja, no Pakistan strogo nadzire SAD, a Severnu Koreju Kina, pa takva mogućnost ne postoji..A da bi ju sami ISIL-ovci napravili, unatoč jakoj volji i hrpi visokoobrazovanih osoba (i pokojni Jihadi John, krvava maskota ISIL-a, bio je fakultetski obrazovana osoba) – nemoguće je – inače bi je već i Iran i Irak pod Sadamom Huseinom i Saudijska Arabija imali..
Nuklearni holokaust pusta je no žarko priželjkivana želja ISIL-ovaca..Tako su Jurgen Todenhoferu, nemačkom novinaru koji je proveo 10 dana u Islamskoj državi, ponajviše u Mosuli i prestolnici Rakki (inače prije ISIL-ovog osvajanja gradu sa znatnom hršćanskom populacijom) govorili o “nuklearnom tsunamiju” koji ima pobiti 500 milijuna nevernika..
No, sigurno jest da se nekoliko hiljada evropljana vratilo sa sirijsko-iračkog bojišta u matične zemlje i sada kao spavači čekaju ISIL-ove naredbe, a tome moramo dodati i nepoznati broj ISIL-ovaca koji su se ubacili u valu izbjeglica..I da – 2016 godina je, a ona u ISIL-ovu planu predstavlja godinu potpunog sukoba ili totalnog rata vernika i nevernika, ili biblijskih rečnikom rečeno (a muslimani bi morali, prema Kuranu, poštovati i Toru i Bibliju) 2016. godina predstavlja armagedon ili konačno objavljenje…
Što je to ISIL-ov plan u 7 koraka? Za odgovor moramo se vratiti u 1996. godinu kada su se u zatvoru upoznali jordanski novinar Fouad Hussein i jordanski terorist Abu Musab al-Zarqawi..Nakon što su se sprijateljili al Zarqavi mu je navodno već 1996 godine ispričao o “božjem planu od 7 faza”, a Al-Qaida ga je navodno objavila 2000 godine..
Sigurno jest da je Fouad Hussein 2005 godine izdao knjigu al-zarqavi: druga generacija al qaide, u kojem je detaljno izneo plan od 7 faza..
Al-Zarqavi se borio u Afganistanu, potom proveo neko vrijeme u Jordanu u zatvoru zbog terorizma, te 1999 godine osnovao “Organizaciju monoteizma i dzihada”, koja je začetak ISIL-a. Uključio se u američko-irački rat ili točnije u građanski rat koji je uslijedio nakon američke agresije na Irak, te je 2004 postao vođa Al-Qaide u Iraku i kontrolirao veliki dio teritorija u suradnji sa sunitskim plemenima..Naročito se istaknuo u napadima na šijite. Ubijen je 7.lipnja 2006. u američkom zrakoplovnom napadu.
Po njegovoj smrti jedna se grupacija odvojila od Al-Qaide i nazvala se Islamska država Iraka, iako je ostala u bliskim odnosima. 2013.godine mijenja ime u Islamsku državu Iraka i Levanta, a junu 2014 godine naziva se, jednostavno, Islamska država – kada je i proglašen kalifat, a samoproglašeni kalif postao je Abu Bakr al Bagdadi (u mladosti je znao upadati na svadbe i braniti da žene i muškarci zajedno plešu – štono bi se reklo: dokon pop i jariće krsti, no ovaj hodza je najkrvaviji zločinac početka 21. stoljeća). 46-godišnji al-Bagdadi proglašen je kalifom Ibrahimom i vođom “svih muslimana u svetu”, pozvao je muslimane da “iskažu vernost” novom vladaru te da ” odbace demokratiju i ostalo smeće sa zapada”. Posljednji kalifat, koji su gotovo pet vekova držali osmanlijski sultani (jedino su krunu Svetog rimskog carstva nemačke narodnosti duže nosili Habsburgovci), ukinuo je 1924. Ataturk.
Kojih 7 faza “božjeg plana” kojeg se pridržava kako al-Qaida, tako i Islamska država navodi Hussein?
1. faza – “BUĐENJE“..Traje od 2000.-2003.godine. Uključuje napade na SAD 11.9.2001., pod motom “Mi ćemo zadati snažan udarac u glavu zmije u Nu jorku!” te oslobađanje tj.rat u Bagdadu 2003.
Cilj 11.septembra jest isprovocirati SAD kako bi proglasio rat islamskom svetu i tako probudio muslimane, koji bi uvideli ko im je pravi neprijatelj.
2.faza – “OTVARANJE OČIJU” …od 2003.-2006.godine.. razne djelatnosti koje omogućuju da Zapad postane svestan Islamske zajednice. Al Qaida iz organizacije prelazi u masovan pokret, masovnim regrutiranjem mladih ljudi. Irak je centar globalnih operacija s vojskom smeštenom unutar granica istog, te s bazama u drugim arapskim zemljama.
3.faza – “USTAJANJE I USPRAVLJANJE” – od 2007.do 2010. godine..Fokus se premešta na Siriju..Napadi na sekularne muslimanske zemlje -Siriju, Tursku i Jordan, te konačno veliki napad na Izrael..Priznaje se da je Izrael najopasniji protivnik jer je uvježban za gerilsko ratovanje, no napadima na Izrael ima da se ispuni cilj da teroristička organizacija postane priznata organizacija, kako politički, tako i vojno..
4.faza – “PROPAST OMRAŽENIH ARAPSKIH REŽIMA” – od 2010. do 2013…. puzajuća propast korumpiranih arapskih režima dovešć do stalnog rasta moći al-Qaide..
Istovremeni napadi na naftna postrojenja te cyber-napadi kako bi se oslabila snaga SAD-a..
5. faza – “PROGLAŠENJE ISLAMSKE DRŽAVE ILI KALIFATA” – od 2013.do 2016…. zapadni uticaj i snaga Izraela su toliko iscrpljeni da nemaju pravog značenja u muslimanskom svetu. Amerikanci napadaju Siriju, no al-Qaida uz pomoć Kine ih odbija i dolazi na granicu s Izraelom. Al-Qaida uspostavlja novi svetski poredak..
6.faza – “TOTALNI RAT” vernika i nevernika…2016 godine..stalno povećavanje nesigurnosti u zemljama zapada…
7.faza – “KONAČNA POBEDA” ..2020.godine…rat ne bi smio trajati više od dve godine..eliminacija barem 500 000 nevernika…
Vidimo da se plan u nekim delovima ispunio..
Tako su teroristički napadi u Siriji počeli još 2007., ali tada su se činili kao izolirani slučajevi..
Irak je postao centar globalnih operacija, iako je prestolnica kalifata u Siriji..Mnoge islamističke skupine pridružile su se Kalifatu, poput nigerijskog Boko-Harama..
Napadi pod egidom Islamske države dogodili su se i u Europi i u Africi i u Aziji i u Severnoj Americi, čak i u Australiji…
“Arapsko proleće” je donelo propast omraženih arapskih režima 2011…
No, “Arapsko proleće” počelo je protestnim samospaljivanjem arapskog Palacha – Muhameda Bouazizija – zbog socijalnih, ne ideoloških, niti religijskih razloga..”Arapsko proleće” u biti je bio socijalni pokret-tu se nije težilo liberalnoj demokratiji (koja je uostalom u krizi i na Zapadu-očiti demokratski deficit u EU, neregularni izbori u SAD: Bush-Gore; puka zamena stranaka na vlasti u Evropi, stranaka lišenih bilo kakve ideje – liberalna demokratija kao pocepani pokrov neoliberalnog kapitalizma), pa niti religijskom fundamentalizmu. No, kako predstavnika socijalnih pokreta nema, “arapskim proljećem” su najviše profitirali džihadisti, rečima jednog od vođa al-Qaide, Omara Bakrija, koji sjedi u libanonskom zatvoru zbog islamskog radikalizma i terorizma..
Također, Islamska država je sredinom 2015. doživela svoj najveći teritorijalni opseg, no od tada sledi pad i do februara 2016. izgubila je trećinu osvojenog područja na području Iraka i Sirije..Kurdi u Iraku i Siriji, te iračka vlada potpomognuti američko-francuskom avijacijom sa severa napadaju ISIL, sirijska vlada potpomognuta ruskim zrakoplovstvom s juga..Rusi ujedno daju vojnu pomoć sekularnim delovima Slobodne sirijske vojske koji se bore protiv ISIL-a poput grupacija “Ganim”, “Kalamun” i “Demokratske snage”..”Cilj je ujediniti vladine snage i druge skupine koje imaju zajednički interes – osloboditi Siriju međunarodnog pritiska.♦