Vučić razgovarao sa Pupovcem

29/01/2016 Off By

Aleksandar Vučić uputio je poziv predsedniku Srpskog narodnog vijeća Miloradu Pupovcu da zajedno sa vladama republika Srbije i Srpske obeleži godišnjicu osnivanja logora Jasenovac


 

Info: PRESS VLADE

 

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Srpskog narodnog vijeća Miloradom Pupovcem.

Milorad Pupovac upoznao je premijera Srbije Aleksandra Vučića sa aktuelnom političkom situacijom u Hrvatskoj i položajem srpskog naroda.

Istovremeno, predsednik Vlade Aleksandar Vučić ponovio je želju i nameru Srbije da blisko sarađuje sa hrvatskom državom i novom hrvatskom vladom, uprkos brojnim signalima koji ukazuju na svu složenost i težinu problema sa kojima se Srbi svakodnevno suočavaju.

„Srbi i Hrvati pripadaju porodici evropskih naroda, a napredak u našim odnosima znači stabilizaciju i mir u regionu Zapadnog Balkana“ istakao je premijer Vučić.

Godina 2016. je 75. godišnjica osnivanja NDH i ustaškog logora smrti Jasenovac, a premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je poziv predsedniku Srpskog narodnog vijeća Miloradu Pupovcu da zajedno sa vladama republika Srbije i Srpske obeleži godišnjicu osnivanja logora Jasenovac.♦