Konkurs Galerije – kafe Petak za kolektivnu izložbu na temu – “impuls”

29/01/2016 Off By

 

Kokurs je otvoren do 1. marta 2016. a rezultate konkursa umetnici će dobiti na mail, koji su naveli u prijavi, najkasnije do 10. marta 2016. Termin održavanja izložbe biće naknadno određen


Info: KAFE GALERIJA PETAK

GALERIJA – kafe Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br. 14 u Beogradu poziva sve zainteresovane umetnike, kako afirmisane, tako i neafirmisane, kao i studente umetničkih škola i fakulteta, da se prijave na konkurs udruženja Kreativna fabrika u okviru projekta “DosijeUmetnik” za kolektivno izlaganje na temu “IMPULS”.

Impuls kao tema može se odnositi na impuls srca, života, ljubavi, tela, sile, grada… i svega onog što umetnik doživljava pod tom rečju.

Izložba je žirirana, a za izlaganje ce biti odabrano oko 20 – tak umetnika.
Umetnici mogu konkurisati sa maksimum 2 rada u bilo kojoj tehnici ( slike, grafike, crteži, digitalne grafike, plakati, kolaži, fotografije, skulpture, mozaici, instalacije…)

Svi zainteresovani umetnici treba da pošalju prijavu na mail: [email protected]

KOKURS JE OTVOREN DO 1. MARTA 2016. a rezultate konkursa umetnici će dobiti na mail, koji su naveli u prijavi, najkasnije do 10. marta 2016. Termin održavanja izložbe biće naknadno određen.

Participacija za izložbu u koju je uračunata cena opreme i štampanja kataloga i plakata je 200 RSD. Svaki izlagač će dobiti po jedan katalog. Participacija se plaća naknadno, ukoliko prođete žiriranje, na dan predaje radova.

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u kafe galeriju Petak. Umetnici koji ne žive u Beogradu ili umetnici iz inostranstva sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Prijava treba da sadrži sledeće podatke:
1. Ime i prezime autora
2. Mesto prebivališta
3. Naziv radova i njihova tehnika i dimenzije ( crtež, slika, grafika, dig. grafika,fotografija, dizajn, strip,ilustracija, skulptura…)
5. Fotografije jednog ili dva rada sa njihovim nazivima u JPG formatu (u rezoluciji do 200dpi)
6. Kratku biografiju

Pristigle prijave razmotriće Umetnicki savet galerije. Rezultati će biti dostavljeni na Vašu email adresu.

Napomena: Izlagački prostor je dužine 12 m i visine 3.5 m. Postoje lanci i kuke na koje se mogu okačiti slike, a mogu se kačiti i na eksere. Radove je potrebno opremiti za izlaganje ( uramiti ih ili kaširati, I OBAVEZNO STAVITI ZAKAČKE kako bi mogli da se okače. )♦