Split: Kapetan Dragan i Paravinja dele istu ćeliju

Split: Kapetan Dragan i Paravinja dele istu ćeliju

20/01/2016 Off By

Paravinja je početkom godine prebačen iz zagrebačkog u splitski zatvor. Bio je smešten u ćeliji s nekoliko pritvorenika, a onda je prebačen u sobu kapetana Dragana, koji je bio sam, prvenstveno iz bezbednosnih razloga


 

Info: INDEX

DRAGAN Vasiljković je dobio cimera u ćeliji splitskog zatvora. Radi se o nikom drugom do Draganu Paravinji, kojem iduće sedmice počinje treće suđenje za teško ubistvo i pokušaj silovanja maloletne Antonije Bilić.

Paravinja je početkom godine prebačen iz zagrebačkog u splitski zatvor. Bio je smešten u ćeliji s nekoliko pritvorenika, a onda je prebačen u sobu kapetana Dragana, koji je bio sam, prvenstveno iz bezbednosnih razloga.
Kako doznaje Index, procena je zatvorske uprave da će pre imati konflikt sa okolinom, nego međusobno. Osim što dele ćeliju, Paravinja i Vasiljković zajedno šetaju po zatvorskom krugu.
Vasiljković je nedavno optužen za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima. Optužnica ima pet tačaka, a kapetan Dragan tvrdi da mu je postupak montiran iz šovinističkih pobuda. Sud mu je odbio izlazak na slobodu u zamenu za pet miliona kuna garancije.♦