Tomislav Nikolić u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Tomislav Nikolić u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

19/01/2016 Off By

Predsednik Nikolić i predsednica parlamenta, dr Al Kubaisi, izrazili su zadovoljstvo zbog jačanja saradnje između naše dve zemlje. Dr Al Kubaisi je rekla da je veoma zahvalna na tome što Srbija na ispravan način shvata dešavanja na Bliskom istoku, kao i na civilizovanom i humanom odnosu Srbije prema izbeglicama koje prelaze preko njene teritorije

Info: PRESS PREDSEDNIKA

DRUGOG dana boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, imao je odvojene razgovore sa predsednicom parlamenta Ujedinjenih Arapskih Emirata, dr Amal al Kubaisi, i sa šeikom Hamedom bin Zajedom al Nahjanom, generalnim direktorom Investicione agencije Abu Dabija (ADIA).

emirati2222

Predsednik Nikolić i predsednica parlamenta, dr Al Kubaisi, izrazili su zadovoljstvo zbog jačanja saradnje između naše dve zemlje. Dr Al Kubaisi je rekla da je veoma zahvalna na tome što Srbija na ispravan način shvata dešavanja na Bliskom istoku, kao i na civilizovanom i humanom odnosu Srbije prema izbeglicama koje prelaze preko njene teritorije.

„Srbija je svojim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dokazala da je zemlja u kojoj je investiranje apsolutno sigurno, i koja je potpuno otvorena za zajedničke projekte sa stranim investitorima. Zato je sada pravo vreme da se ekonomska saradnja Srbije i UAE dodatno unapredi“, rekao je predsednik Nikolić tokom sastanka sa šeikom Hamedom bin Zajedom. Predsednik Srbije i direktor Investicione agencije razmotrili su nove načine investiranja UAE u srpsku privredu, sa posebnim interesovanjem za unapređenjem i proširenjem kompanije „Er Srbija“.

Predsednik Nikolić svoju posetu UAE završiće danas, sastankom sa predstavnicima Crvenog polumeseca iz UAE, koji su u našoj zemlji učestvovali u više značajnih humanitarnih akcija.♦