Izabrana tehnička vlada Makedonije

Izabrana tehnička vlada Makedonije

19/01/2016 Off By

Nova makedonska Vlada izabrana je kasno sinoć glasovima poslanika dve najveće partije iz makedonskog i albanskog političkog korpusa – VMRO-DPMNE i Demokratske unije za integraciju (DUI)

Info: AGENCIJE

MAKEDONIJA je dobila tehničku Vladu, koju predvodi Emil Dimitriev, a njen osnovni zadatak, čije je trajanje ograničeno na sto dana, je da organizuje pevremene parlamentarne izbore 24. aprila.

Nova makedonska Vlada izabrana je kasno sinoć glasovima poslanika dve najveće partije iz makedonskog i albanskog političkog korpusa – VMRO-DPMNE i Demokratske unije za integraciju (DUI).
Poslanici iz redova opozicionog Socijaldemokratskog saveza (SDSM) nisu prisustvovali sednici Sobranja.
U svom ekspozeu Dimitriev je rekao da se Makedonija nalazi u “značajnom političkom trenutku” i pozvao da se “tenzije zamene harmonijom, a rizici šansama”.
“Da dodamo novi vetar u leđa evroatlantskim integracijama. Mi to možemo, a znamo i kako. Makedonija je naša domovina i treba da joj uzvratimo”, rekao je Dimitriev.
On je pozvao opoziciju na konstruktivnost i obećao fer i demokratske izbore.
Izvršni odbor SDSM, najveće opozicione stranke u Makedoniji odlučio je sinoć da ne učestvuje na prevremenim parlamentarnim izborima 24. aprila bez adekvatne regulacije medija i prečišćavanje biračkog spiska.♦