Početak školovanja 5. klase polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane

Početak školovanja 5. klase polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane

18/01/2016 Off By

Čestitajući početak školovanja novoj generaciji polaznika najvišeg nivoa usavršavanja u našem vojnoobrazovnom sistemu, v.d. pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković istakao je da program studija i struktura odabranih polaznika najbolje govore o važnosti obrazovanja, sagledavanja različitih pristupa i izazova sa kojima se suočavamo u oblasti bezbednosti na globalnom nivou

Info: PRESS VS

SVEČANOST povodom početka usavršavanja polaznika 5. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane održana je danas u amfiteatru Centra za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije. Svečanosti su prisustvovali načelnik Generalšaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma, predstavnici Ministarstva odbrane, Univerziteta odbrane, načelnikVisokih studija bezbednosti i odbranepukovnik Zoran Lučić, profesori i predavači, kao i polaznici Škole nacionalne odbrane.

 

Čestitajući početak školovanja novoj generaciji polaznika najvišeg nivoa usavršavanja u našem vojnoobrazovnom sistemu, v.d. pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković istakao je da program studija i struktura odabranih polaznika najbolje govore o važnosti obrazovanja, sagledavanja različitih pristupa i izazova sa kojima se suočavamo u oblasti bezbednosti na globalnom nivou.

– Bićete privilegovani korisnici usluga i kapaciteta koje vam pružaju Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, druga ministarstva i agencije Vlade Republike Srbije, izabrani profesori naših fakulteta, kao i naši uvaženi strani partneri. Imaćete aktivnu i konstruktivnu ulogu, daleko širu od one koju ste imali na svojim radnim mestima, jer ulazite u krug ljudi koji će u narednoj deceniji politički ili profesionalno biti odgovorni za sve što se dešava u sistemu bezbednosti – poručio je polaznicima pomoćnik ministra odbrane Janković.

Načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik dr Miroslav Talijan iskazao je, tom prilikom, uverenje da će nastavno osoblje i 15 polaznika 5. klase tih prestižnih studija, među kojima su i tri pripadnika stranih armija, zadržati nivo odličnih postignuća.

Visoke studije bezbednosti i odbrane organizacijska su celina u Školi nacionalne odbrane u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika Ministarstva odbrane. Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane su visoki funkcioneri drugih ministarstava i agencija Vlade Republike Srbije, Narodne skupštine Republike Srbije i drugih država iz regiona. Osnovni cilj Visokih studija bezbednosti i odbrane je obrazovanje i priprema polaznika iz Republike Srbije i zemalja regiona za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.♦