Predsednik Nikolić prisustvovao u Abu Dabiju otvaranju 9. svetskog samita za energiju budućnosti

Predsednik Nikolić prisustvovao u Abu Dabiju otvaranju 9. svetskog samita za energiju budućnosti

18/01/2016 Off By

Nikolić razgovarao je sa NJ.V. Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom prestolonaslednikom Abu Dabija i zamenka komandanta oružanih snaga UAE o proširenju saradnje između Republike Srbije i UAE

Info: PRESS PREDSEDNIKA

PREDSEDNIK Republike Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je danas u Abu Dabiju otvaranju 9. svetskog samita za energiju budućnosti, na poziv NJ.V. Muhameda bin Zajeda Al Nahjana prestolonaslednika Abu Dabija i zamenka komandanta oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

 

Predsednik Nikolić razgovarao je sa NJ.V. Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom prestolonaslednikom Abu Dabija i zamenka komandanta oružanih snaga UAE o proširenju saradnje između Republike Srbije i UAE.
Predsednik Srbije je istakao da je dosadašnja saradnja između naše dve zemlje bila veoma uspešna, pogotovo u oblasti poljopoprivrede i razvoja “Er-Srbije“, ali da budućnost otvora mnoge nove mogućnosti.
Predsednik Republike je rekao da bi za investitore iz UAE bilo veoma profitabilno ulaganje u srpsku industriju, a da bi to Srbiji donelo nova radna mesta, što znači da bi obe strane imale izuzetnu korist od takve saradnje. Srbija je zemlja koja pruža odlične uslove investitorima i ima povlašćen pristup mnogim svetskim tržištima, što je njena ogromna prednost, istakao je predsednik Nikolić.

tnDiplomatska aktivnost predsednika Nikolića

U OKVIRU 9. svetskog sami da energiju budućnosti, koji se održava u Abu Dabiji, predsednik Republike Tomislav Nikolić susreo se na marginama sa predsednikom Meksika Enrikeom Penjom Nijetom, predsednikom Nigerije Muhamaduom Buharijem, predsednikom Sejšela Džejmsom Mišelom, predsednikom Islanda Olafurom Ragnarom Grimsonom, predsednikom Palaua Tomijem Remengesauom, predsednikom Vlade Maroka Abdelilah Bankiraneom i generalnim sekretarom Ujedinjenih Nacija Ban Ki Munom.
Predsednik Nikolić je konstatovao tokom razgovora sa predstavnicima zemalja na samitu, da postoji izvanredna bilateralna saradnja i iskoristio priliku da se još jednom zahvali liderima zemalja koje nisu priznale tzv. Republiku Kosovo, na podršci koju pružaju teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na podršci prilikom glasanja o prijemu tzv. Republike Kosovo u UNESKO.