Lider SNS hoće izbore da bi razrešio društveni sukob koji blokira reforme

Lider SNS hoće izbore da bi razrešio društveni sukob koji blokira reforme

17/01/2016 Off By

Premijer je istakao da je SNS preuzela zemlju kada u njenu budućnost niko nije verovao, i poručio da je ponosan što su, za razliku od tog perioda, vlada i njegov tim radili marljivo, marljivije od drugih, što su Srbiji vratili ugled koji nije imala u savremenoj istoriji, a što priznaju, kako kaže, sve relevantne svetske institucije

Info: REDAKCIJA

PREDSEDNIK Srpske napredne stranke i Vlade Srbije Aleksandar Vučić odlučio je danas da se ide na vanredne parlamentarne izbore, kako bi se razrešio društveni sukob koji blokira reforme, i Srbija, kroz reforme, 2020. dovela pred vrata Evropske unije kao pristojna i uređena zemlja.

Vučić je na sednici Glavnog odbora stranke rekao da je vladi portreban pun mandat kako bi dovršila započete refortme, koje bi Srbiju do 2020 izvele na dobar i siguran put.
Stranka i vlada nailaze se na ogroman otpor zato što je nastojala da razbije blok koji su činili tajkuni, političari i kriminalci, kojima nije bilo u interesu da Srbija napreduje i da se bilo šta menja.
“Otpočeli smo sukob i sa njima i sa onima među nama kojima je vlast samo način za lično bogaćenje”, rekao je Vučić.
Previše je u Srbiji, rekao je Vučić, onih koji su hteli da žive od svojih stavova a ne od svojih ruku, koji ničim osim političkim vezama nisu zaslužili ono što imaju, onih koji kradu”, rekao je, aludirajući na političke protivnike, ali i na ljude iz sopstvene stranke koji su u nju ušili, da bi ostvarili sve moguće privilegije.
“Namera da se preduzmu mere od koji su svi bežali, a pre svega one na ekonomskom planu, donela nam je u startu neprijatelje, ali sam ponosan što smo radili marljivo i vratili Srbij ugled u svetu kakav nije imala u novijoj istoriji”, podsetio je Vučić.
Premijer je istakao da je SNS preuzela zemlju kada u njenu budućnost niko nije verovao, i poručio da je ponosan što su, za razliku od tog perioda, vlada i njegov tim radili marljivo, marljivije od drugih, što su Srbiji vratili ugled koji nije imala u savremenoj istoriji, a što priznaju, kako kaže, sve relevantne svetske institucije.
Konstatujući da će otpor prema promenama uvek biti ogroman, Vučić je podsetio da je aktuelna vlast prva koja je počela da se suštinski bavi stabilizacijom čitavog regiona, koja je otpočela dijalog sa Prištinom, i koja je prva povukla ozbiljne poteze kada je reč o ekonomskim reformama.
“Izbori će biti veoma teški, potceniti protivnika pre izbora je glupost, a potceniti ga posle izbora podlost. Moramo da pobedimo čista srca, ogromnom voljom i snagom koja hoće put u budućnost, put za normalnu i pristojnu Srbiju, moramo da se rukovodimo onim što je dobro za našu zemlju”, porucio je Vucic.
Hoćemo društvo koje će da se odluči za težak rad, hoćemo da nam Srbija kaže da li hoće isto što i mi, i da pored mene ne stoje oni koji pričaju isto što i ja pričam, a rade ono što su radili oni pre mene, naveo je Vučić i dodao:
Rekao je da želi da zahvali mangupima u njihovim redovima i da ih pošalje tamo gde pripadaju, a on će, dodao je, u izbornoj kampanji biti prisutan manje nego ikada.
Kad je reč o troškovima izbora, oni će, naveo je, biti manji nego ikada, a on će, dodao je, u Vladi raditi kao i do sada – dok narod na izborima ne odluči.
“Kada protivnici kažu da žele da se stvari menjaju naša je obaveza da pustimo narod da odluči”, naveo je premijer, ističući da je to revolucionarna odluka u odnosu na one koji su pre vlast držali „sa obe ruke”.♦