LSV i dalje u sali SO Bela Crkva

LSV i dalje u sali SO Bela Crkva

16/01/2016 Off By

 

Odbornici LSV u Beloj Crkvi su čvrsto rešeni da Skupštinu opštine ne napuste dok ne dobiju odgovore o tome ko ih je i sa kojim pravom, kao legitimno izabrane predstavnike građanki i građana, juče onemogućavao da uđu u zgradu skupštine i polivao suzavcem


Info: Sandra Ristić, predsednica Opštinskog odbora
i odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine

 

DVOJE odbornika i jedan član Opštinskog veća iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i odbornik i predsednik opštine iz redova DS, kao i više građana, proveli su noć u sali Skupštine opštine Bela Crkva.

Odbornici LSV u Beloj Crkvi su čvrsto rešeni da Skupštinu opštine ne napuste dok ne dobiju odgovore o tome ko ih je i sa kojim pravom, kao legitimno izabrane predstavnike građanki i građana, juče onemogućavao da uđu u zgradu skupštine i polivao suzavcem.

Ostaćemo u sali dok ne bude jasne reakcija nadležnih državnih organa na jučerašnje nasilje.

Već danas napisaćemo i uputiti zahtev Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i tražiti vanredni nadzor i reakciju tim povodom. Takođe, tražićemo i da se izjasne da li je jučerašnja sednica održana po zakonu.

Za nas sednica Skupštine opštine Bela Crkva nije ni počela, jer se odluke Skupštine Opštine donose u zgradi i sali Skupštine Opštine, a ne krišom, na drugim lokacijama, bez dozvole prisustva odbornicima koji nekome nisu po volji.♦