Štrajk slovenačke pogranične policije

Štrajk slovenačke pogranične policije

10/01/2016 Off By

Zadnji sastanak vodstva policije i predstavnika policijskog sindikata, koji je nezadovoljan pregovorima s vladom o povećanju plata, održan je u petak, a izjave nakon njega nisu u potpunosti isključile mogućnost eskalacije štrajka, unatoč izjavi upravnika policije Marijana Fanka da će se promet na graničnim prelazima i ovih dana odvijati normalno

 Info: HINA

PREMA navodima slovenačkih medija u danas popodne bi zbog zaoštravanja štrajka slovenačkih policajaca moglo bi doći do zastoja na graničnim prelazima s Hrvatskom, no uprava slovenačke policije to za sada nije mogla da komentariše.

Hini je u vezi s tim u telefonskom razgovoru u slovenačkoj policiji rečeno da za sada nemaju nikakve informacije o promeni uobičajenog stanja na graničnim prelazima, ne isključivši da bi do toga moglo doći u popodnevnim satima s obzirom na najave štrajkaškog sindikata.
Informativni portal “Žurnal” objavio je preporuku vozačima da u popodnevnim satima izbegavaju granične prijelaze s Hrvatskom, jer će skoro dvomesečni beli štrajk policije, kako su sami ranije najavljivali, biti zaoštren doslednom kontrolom putnika i vozila, što bi moglo izazvati zastoje i čekanja na granici, jer se očekuje veći povratak hrvatskih turista koji se vraćaju sa skijanja.
Prometni portali jutros ne beleže veće zastoje na graničnim prelazima, osim dvosatnog čekanja pri ulasku autobusa preko Bregane.
Zadnji sastanak vodstva policije i predstavnika policijskog sindikata, koji je nezadovoljan pregovorima s vladom o povećanju plata, održan je u petak, a izjave nakon njega nisu u potpunosti isključile mogućnost eskalacije štrajka, unatoč izjavi upravnika policije Marijana Fanka da će se promet na graničnim prelazima i ovih dana odvijati normalno.

On je policajce u štrajku upozorio da graničnoj policiji u njihovu radu instrukcije daje vodstvo policije, a ne štrajkaški odbor te da bi stvaranje kolona i zastoja na granici s Hrvatskom bilo u suprotnosti sa šengenskim pravilima i slovenačkim propisima. Takođe je upozorio na mogućnost odgovornosti ako postupe drukčije.♦