Neredi u Prištini: povređeno 15 osoba

Neredi u Prištini: povređeno 15 osoba

09/01/2016 Off By

Protestanti su, uz transparente protiv sporazuma s Beogradom i Podgoricom, nosili i zastave Oslobodilačke vojske Kosova (UCK), SAD-a i Albanije, uzvikujući parole protiv vlade, premijera Mustafe i zajednice srpskih opština koju je kosovska vlada prihvatila briselskim sporazumom

Info: AGENCIJE

U NEREDIMA koji su izbili tokom protesta pristalica opozicije u Prištini povređeno je najmanje 15 osoba, među kojima dvoje novinara, a policija je privela 24 protestanata.

Pristaše kosovske opozicije su popodne, tokom protesta protiv primene Briselskog sporazuma s Beogradom, i razgraničenja s Crnom Gorom, tražile ostavku vlade premijera Ise Mustafe, zasipajući zgradu vlade kamennjem i molotovljevim koktelima.
Protestanti su, uz transparente protiv sporazuma s Beogradom i Podgoricom, nosili i zastave Oslobodilačke vojske Kosova (UCK), SAD-a i Albanije, uzvikujući parole protiv vlade, premijera Mustafe i zajednice srpskih opština koju je kosovska vlada prihvatila briselskim sporazumom.
“Povređeno je 10 policajaca, troje demonstranata i dvoje novinara”, navode prištinski mediji glasnogovornika policije Bakija Kelanija.
Tokom prostesta izazvan je manji požar na zgradi kosovske vlade koja je zasuta kamenjem i molotovljevim koktelima, ali se stanje oko 16 sati prividno smirilo nakon što su kosovska predsednica Atifete Jahjaga i jedan od vođa opozicije, Ramuš Haradinaj, pozvali protestante da se smire i raziđu.
Oko 17 sati grupa demonstranata, međutim, pokušala da se probije u središte grada, što je policija spriječila vodenim topovima.
Vođe opozicije Ramuš Haradinaj i Fatmir Limaj najavili su da će protesti trajati “sve dok ne padne koalicijska vlada” Demokratske partije Kosova Hašima Tačija i Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe.♦