Novo doba festival: Lopušina / Džukljev / Balubdžić / Woznicki

Novo doba festival: Lopušina / Džukljev / Balubdžić / Woznicki

06/01/2016 Off By
Info: PRESS NOVO DOBA FESTIVAL

U SUBOTU, 9. januara, sa početkom u 20 časova AKC Matrijaršija predstavlja novu fazu izložbe Radovana Popovića – uz žene i klavijature. Seka Lopušina, Marina Džukljev, Marija Balubdžić i Katie Woznicki ovog puta kao Bakarona, Džukljev/Brkić/Živoković trio, Umbra i Amanita Dodola. Svaki pokušaj predviđanja je pucanj u prazno. Ko zna šta će biti.

Bakarona sebe najavljuje na sledeći način: Zovem se Seka i imam devet godina. Bavim se muzikom, sportom, francuskim i engleskim i obožavam da sviram. Тakođe izuzetno volim muziku. Vrlo volim da pravim upotrebne stvari.
Marina Džukljev je aktivna je na polju savremene muzike, improvizacije i primenjene muzike. Improvizovanom muzikom počinje da se bavi prvo kroz radionice slobodne improvizacije, zatim i kroz saradnje sa muzičarima poput: Diatribes, Urs Leimgruber, Tomaž Grom, Joel Grip, Albert Markos, Szilard Mezei, Yedo Gibson, Vasco Trilla, John Dikeman, Vid Drašler, Andrej Fon, Peter Ajtai, Jaka Berger, Robert Roža,Marko Karlovčec, Igor Čubrilović, Manja Ristić, Herman Muntzing i mnogi drugi. Član je kvarteta, septeta, tenteta i velikog ansambla kompozitora i violiste Silarda Mezeia, sa kojim dugi niz godina snima i objavljuje izdanja. Aktivna je članica dua Jaka Berger/Marina Džukljev, Manja Ristić/Marina Džukljev, i trija Džukljev/Berger/Poderžaj, Mezei/Trilla/Džukljev. Damjan Brkić se bavi muzikom, svira gitaru i druge instrumente. Tihomir Živković svira udaraljke ili što se kaže, lupa.
Umbra je senovita razmena između žene i mašine koja se odvija u prostoru glasa i elektronike. Njen fokus je na zvučnim intervencijama i poetskom eksperimentu, u duhu avangarde, elektroakustične, pozorišne i kantautorske muzike. U slojevima zvuka pronaćićete napeve zasićene šumovima i akordima.
soundcloud.com/halbstar-and-umbra
Amanita Dodola peva i piše pesme. Ovog puta se predstavlja svojim trippy, elektro bitovima sa dna okeana.♦