Turska: Velika zaplena droge na otvorenom moru

Turska: Velika zaplena droge na otvorenom moru

06/01/2016 Off By

Akcija na brodu započela je juče, a u njenoj prvoj etapi zaplijenjeno je 13 tona kanabisa u prahu. Pretres na plovilu je i dalje u toku, a brod će nakon završetka akcije biti predat turskoj obalnoj straži


 

Info: AA

TURSKE snage bezbednosti zaplenile su 13 tona droge u akciji na brodu pod bolivijskom zastavom u međunarodnim vodama. Akcija na brodu koji je plovio pod bolivijskom zastavom a zbog sumnje da prevozi narkotilke izvedena je juče u međunarodnim vodama severoistočno od libijske luke Tobruk.

Turska obalna straža uz podršku jednog aviona, a po zaprimljenoj informaciji kako plovilo prevozi narkotike, brod je pratila od 3. januara.
Snage bedzbednosti Turske akciju na brodu su izvele u saradnji sa libijskim vlastima i po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Turske.
Akcija na brodu započela je juče, a u njenoj prvoj etapi zaplijenjeno je 13 tona kanabisa u prahu. Pretres na plovilu je i dalje u toku, a brod će nakon završetka akcije biti predat turskoj obalnoj straži.
Prema informacijama koje je novinar agencije Anadolija (AA) dobio u Ministarstvu unutrašnjih poslova Turske ovo je bila prva akcija koju je Turska izvela u međunarodnim vodama. Količina od 13 tona opojnih droga istovremeno je i najveća količina zaplijenjena na jednom prevoznom sredstvu u jednoj akciji.♦