Sastanak rukovodstva SNS i SPS: izbora neće biti!

Sastanak rukovodstva SNS i SPS: izbora neće biti!

05/01/2016 Off By

Zahtev za razgovor sa naprednjacima uputio je Dačić još u decembru, kada je posle sednice Predsedništva socijalista najavio da će tražiti od predsednika naprednjaka hitan sastanak o saradnji SPS-a i SNS-a u narednim godinama


U SEDIŠTU SNS na Novom Beogradu danas je održan sastanak naprednjaka i koalicije okupljene oko SPS, koji je inicirao lider socijalista Ivica Dačić.

Sastanku su prisustvvovali predsednik SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić, funkcioneri te stranke Zorana Mihajlović, Bratislav Gašić, Nebojša Stefanović i Nikola Selaković, kao i lideri stranaka koalicije okupljene oko SPS Ivica Dačić, Milan Krkobabić i Dragan Marković Palma i funkcioneri SPS Dijana Vukomanović i Aleksandar Antić.
Zahtev za razgovor sa naprednjacima uputio je Dačić još u decembru, kada je posle sednice Predsedništva socijalista najavio da će tražiti od predsednika naprednjaka hitan sastanak o saradnji SPS-a i SNS-a u narednim godinama.
Premijer Vučić je posle sastanka izjavio da bi voleo da izbegne republičke izbore.
– Saglasili smo se da nastavimo još većom snagom ekonomske reforme, reforme javnih preduzeća, završetak restrukturiranja preduzeća, rekao je šef Naprednjaka. Naveo je da će se posebna pažnja posvetiti renoviranju škola i bolnica.
– Na lokalnom nivou naše stranke mogu da prave koalicije gde je moguće da do takvih koalicija dođe, rekao je Vučić.
On se zahvalio predstavnicima koalicije oko SPS zato što su odgovorno obavljali posao u Vladi Srbije.
Donosili smo veoma teške odluke, ispostavilo se na kraju da su to najbolje odluke, rekao je Vučić.
Dačić je rekao da su razgovarali o onome šta su uradili do sada, dodajući da su to mnoge dobre i istorijske stvari za našu zemlju. On je ostakao da je to ekonomska konsolidacija, otvaranje poglavlja, dizanje na viši nivo nekih odnosa sa drugim državama, pitanje Kosova…
Rekao je da je saradnja dve strane bila dobra i da nema razlika oko suštinskih pitanja. Imamo odgovornost da utvrdimo zajedničke nacionalne ciljeve. Zahvalio se SNS na dobroj saradnji koju su imali.
– Želim da naša partija i koalicija aktivnije učestvuje u svim ovim reformama, rekao je Dačić,dodajući da vlast koja ima ovakvu opoziciju nema razloga da brine za sebe, rekao je lider SPS.♦